Lietuvā korupcijas lietā aizturēts arī būvuzņēmuma «Kauno tiltai» vadītājs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lietuvā augsta līmeņa korupcijas lietā otrdien aizturēts arī ceļu un tiltu būves uzņēmuma "Kauno tiltai" valdes priekšsēdētājs un ģenerāldirektors Alds Rusevičs.

To trešdien ziņu aģentūrai BNS apstiprināja Lietuvas Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Elena Martinoniene.

Īpašās izmeklēšanas dienesta pārstāve sabiedrisko sakaru jautājumos Renata Ķebliene aģentūrai BNS apstiprināja, ka Rusevičs ir viens no aizdomās turētajiem lietā, tomēr atteicās sniegt konkrētāku informāciju, par ko viņš tiek turēts aizdomās.

"Kauno tiltai" pārstāve sakariem ar presi Ģiedre Samuļonīte-Lekavičiene sacīja, ka nevarot pateikt, kur atrodas Rusevičs.

"Pašlaik man nav informācijas par to, kur ir mūsu vadītājs, es nevaru to pateikt," viņa sacīja aģentūrai BNS.

"Kauno tiltai" pārstāve arī teica, ka otrdien Rusevičs bijis darbā un piedalījies kratīšanā, kas veikta uzņēmumā.

"Cik zinu, ar dokumentiem viss bija kārtībā, vairāk detaļu atklāt nevaru," sacīja Samuļonīte-Lekavičiene.

Uzņēmuma pārstāve arī teica, ka viņas rīcībā neesot informācijas par Ruseviča iespējamo aizturēšanu kratīšanas laikā, un ka viņa nevarot sniegt informāciju par to, vai Rusevičs atstājis uzņēmuma telpas kopā ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem.

"Kauno tiltai" ir iesaistīts projektos arī Latvijā.

Jau vēstīts, ka otrdien Lietuvas Ģenerālprokuratūra un Īpašās izmeklēšanas dienests paziņoja par krimināllietu, kurā tiek izmeklēta liela apmēra korupcija, uzpirkšana, tirgošanās ar ietekmi, īpašuma izšķērdēšana un dokumentu viltošana.

Šajā lietā Lietuvā otrdien tika veiktas apmēram 70 kratīšanas un aizturēti Biznesa konfederācijas prezidents Valds Sutkus, Banku asociācijas prezidents Mants Zalatorjus un vēl četri biznesa aprindu pārstāvji, kuru vārdi netika atklāti.

Zalatorjus otrdien pēc nopratināšanas atbrīvots, aģentūrai BNS trešdien pastāstīja viņa advokāts Aids Mažeika.

Viņš arī teica, ka Zalatorjus ir aizdomās turētais pēc kriminālkodeksa panta par tirgošanos ar ietekmi.

Savukārt Sutkus nav atbrīvots, un Ģenerālprokuratūra lūgusi Viļņas apgabaltiesai viņam noteikt drošības līdzekli apcietinājumu, aģentūrai BNS teica tiesas pārstāve Rimante Krauliše.

Otrdien Īpašās izmeklēšanas dienesta amatpersonas ieradušās arī Lietuvas Seima kancelejā, kur izņēmušas dokumentus, aģentūrai BNS trešdien apstiprināja Seima kanclera pienākumu izpildītājs Marjus Žuks.

Seima Budžeta un finanšu komitejas priekšsēdētājs Marjus Ažuols no valdošās Zemnieku un zaļo savienības aģentūrai BNS apstiprināja, ka otrdien ticis nopratināts šajā lietā kā liecinieks.

Pēc prokuratūras sniegtās informācijas, Sutkus tiek turēts aizdomās par to, ka, veicot savus pienākumus Biznesa konfederācijā un pārstāvot tās biedrus, kā arī citu biznesa subjektu intereses, izmantojot savu amatu, stāvokli sabiedrībā, sakarus un citu ietekmi, domājams, saņēmis nelikumīgu finansiālu atlīdzību par to, ka ietekmējis biznesa subjektiem svarīgu tiesisko aktu pieņemšanu. Tāpēc varēja pieaugt nodokļu apmērs, ko maksā visi nodokļu maksātāji.

Zalatorjus tiek turēts aizdomās par dalību noziedzīgās shēmas vairākās epizodēs.

Starp likumprojektiem, kuru dēļ, iespējams, notikusi nelikumīga ietekmēšana, ir pagājušā gada beigās izskatītā šā gada valsts budžeta projekta likumu pakete, likumi par īpašuma un banku peļņas nodokli, norāda tiesībaizsardzības institūcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti