«Liepājas metalurgs» parādus atmaksā vien diviem kreditoriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Parādos slīgstošais uzņēmums „Liepājas metalurgs“ izvēlējies tikai divus kreditorus, kam atmaksāt savus parādus. Turklāt summas bijušas visai iespaidīgas.

Pret šiem kreditoriem „Liepājas metalurgs“ bijis labvēlīgāks, nekā arī pret valsti, kam, iespējams, vajadzēs atmaksāt savulaik uzņēmumam galvotā kredīta daļu.

Zināms, ka 12.aprīlī „Liepājas metalurgs“ kādam oficiālajā kreditoru klubā neietilpstošajam aizdevējam atdevis vairākus miljonus latu – aptuveni trīs miljonus latu.

Bet kopumā gada laikā saistības pret kādu citu kreditoru, kurš avansā par piegādāto produkciju iemaksājis apjomīgu summu, esot mazinājušās par 25 miljoniem latu.

Vienlaikus cits „Liepājas metalurga” kreditors – „Latvenergo” – jau veido uzkrājumus, lai nosegtu risku, kas rodas, ja metalurģijas uzņēmums par piegādāto enerģiju tomēr nenorēķinās.

Vēstīts, ka „Liepājas metalurga” krīzes dēļ pamazām arī tiek atlaisti uzņēmuma strādnieki. Uzņēmuma vadība saka, ka meklē investoru un drīzumā varētu atklāt tā vārdu. Tomēr pagaidām meklējumi, vismaz publiski, ir beigušies bez sekmēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti