Lielā pieprasījuma dēļ Kuldīgā trūkst īres dzīvokļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīgā ir liels pieprasījums pēc īres dzīvokļiem, taču piedāvājums ļoti mazs un trūkst arī pašvaldības izīrējamo dzīvokļu. Cenas salīdzinājumā ar citam Kurzemes pilsētām Kuldīgā ir samērā augstas, Latvijas Radio pastāstīja laikraksta “Kurzemnieks” galvenā redaktore Daiga Bitiniece.

Tikmēr privātīpašumā esošie dzīvokļi tiek izīrēti ļoti ātri pēc sludinājumu publicēšanas vietējā laikrakstā. Iedzīvotāji lielākoties meklē iespējas dzīvokļu īrei. Turklāt, pat zvanot par dzīvokļa pārdošanu sludinājumiem, iedzīvotāji mēdz interesēties par īres iespējām.

Bitiniece skaidro, ka īres dzīvokļus nereti meklē cilvēki no pagastiem, kas strādā Kuldīgā. Arī jaunās ģimenes meklē dzīvokļus īrēšanai.

“Kurzemnieka” galvenā redaktore Daiga Bitiniece
00:00 / 05:57
Lejuplādēt

Pēdējā laikā vairāk pieprasīti ir nelieli dzīvokļi ar krāsns apkuri, kas ir lētāki. “Tos meklē vecāki cilvēki, kas laukos palikuši vieni paši un tagad grib nākt uz pilsētu, lai būtu tuvāk bērniem,” skaidro laikraksta redaktore.

Vērojama tendence, ka Kuldīgā dzīvokļus labprāt pērk rīdzinieki, kuri tos vairāk izmato vasarā atpūtai.

Tā kā daudzi no šie dzīvokļiem iegādāti pirmskrīzes laikos, īpašnieki nesteidz pazemināt cenas. Iespējams, arī pieprasījums pēc šiem dzīvokļiem ļauj noturēt samērā augstu cenu. Piemēram, vienistabas dzīvoklis daudzdzīvokļu mājā varētu izmaksāt apmēram desmit tūkstošus eiro, bet trīsistabu – par 15 tūkstošiem eiro. Salīdzinājumā ar citam Kurzemes pilsētām šāda cena ir samērā augsta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti