Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Mairu Dzelzkalēju

Rīta Panorāma

Intervija ar Ojāru Skudru

Intervija ar Andri Ozolu

LIAA: Dažiem produktiem jāmeklē tirgi Āzijā, bet rietumu virzienā jāstrādā pie mārketinga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daļa no Latvijas produktiem ir ar specifiskām garšām un kvalitātēm, kas ir pazīstamas bijušajās Padomju Savienības valstīs, un tiem būtu jāmeklē noieta tirgi Vidusāzijā. Savukārt ar citiem mūsu ražojumiem jāskatās Rietumu virzienā, veidojot tiemkopīgu mārketinga kampaņu, intervijā Latvijas Televīzijai norāda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

„Liela daļa no Latvijas pazīstamākajiem ražotājiem tieši Krievijas tirgum ražo produkciju ar specifiskām garšas īpašībām, kvalitāti un savu zīmolu, šprotes un piena produkti un ir pazīstami tieši bijušās Padomju Savienības tirgū. Pārorientēt un pārdot Latvijas šprotes līdzīgā apjomā uz Vāciju vai Franciju nav reāli.

Tādēļ LIAA aplūko iespējas eksportēt tās uz Tālo Austrumu tirgu un Vidusāziju, piemēram, Azerbaidžānu, Uzbekistānu, Kazahstānu. „Kazahstāna gan ir Muitas ūnijas valsts, tāpat kā Baltkrievija, un šeit ir precīzi jāprognozē, kā šīs valstis varētu uzvesties un piespēlēt vai stāvēt savrup no Krievijas sankcijām,” norādīja Ozols.

LIAA vadītājs gan piebilst, ka pašlaik ir pāragri baidīties no eksporta uz Krieviju nozarēs, kuras nav skārušas sankcijas.

Tai pašā laikā Latvijā ir plašs produktu klāsts, ko var pārorientēt Rietumu valstu tirgiem. Šajā jautājumā ir svarīga sertifikācija, kur valsts var nākt palīgā.

Tāpat kā būtisku aspektu Ozols min Latvijas produktu mārketingu Rietumu tirgos: „Kā palīdzēt veicināt produktu atpazīstamību, kas ir saistīts ar diezgan lielu finanšu ieguldījumu. Valsts nedrīkstētu veidot kampaņu vienam uzņēmumam, bet varētu radīt kopēju reklāmu, ka Latvijas lauksaimniecības produkcija ir videi draudzīga un veselīga."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti