Lembergu Ventspils brīvostas valdē nomaina viņa partijas biedrs Boitmanis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ventspils brīvostas valdē Aivara Lemberga vietā iecelts viņa partijas "Latvijai un Ventspilij" domes deputāts Uldis Boitmanis, liecina paziņojums pilsētas domes mājaslapā.

Ventspils pilsētas dome, pamatojoties uz Lemberga iesniegumu, pieņēma lēmumu par viņa atbrīvošanu no Ventspils brīvostas valdes locekļa amata. Iesniegumā Lembergs savu lēmumu pamatojis ar publiskajā telpā izskanējušo informāciju par ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja 9. decembrī noteiktajām sankcijām pret viņu un Ventspils brīvostu. 

Iesniegumā Lembergs, norādot uz nepieciešamību nodrošināt Ventspils brīvostas darbības nepārtrauktību, atteicies no valdes locekļa amata Ventspils brīvostas valdē uz laiku, kamēr pastāv minētās ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja noteiktās sankcijas.

Dome tādējādi lēma atbrīvot Lembergu no Ventspils brīvostas valdes locekļa amata un tajā iecelt domes deputātu Boitmani.

KONTEKSTS:

Lembergs paziņoja, ka apturēs darbību Ventspils brīvostas pārvaldes valdē, lai netraucētu tās darbību un konkurētspēju, jo viņš iekļauts Magņitska sankciju sarakstā. Pēc Lemberga teiktā, viņa nonākšana sankciju sarakstā ir Saeimas koalīcijas un līdz ar to arī valdības mēģinājums izrēķināties ar parlamenta opozīciju, kurā ir arī Lemberga pārstāvētā partija.

Vienlaikus valdība trešdien ārkārtas sēdē lems par grozījumiem likumā par ostām, lai valsts varētu pārņemt savā vadībā Ventspils un Rīgas brīvostu pārvaldes. Tādējādi paredzēts mazināt  negatīvo ietekmi uz tautsaimniecību no sankcijām, kas vērstas pret Lembergu un četrām juridiskajām personām.

ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) paziņojumā Lembergs nosaukts par oligarhu; uzskaitīti iemesli iekļaušanai sarakstā. Vēl sankciju sarakstā iekļautas  četras organizācijas - Ventspils brīvostas pārvalde, Ventspils Attīstības aģentūra, Biznesa attīstības asociācija un Latvijas Tranzīta biznesa asociācija.  

ASV sankcijas ir jāievēro arī bankām Latvijā. ASV sankcijas tiek ievērotas publiskās un privātās partnerības jomā un Eiropas Savienības fondu un citas ārvalstu finanšu palīdzības jomās.

ASV ir izteikušas brīdinājumu, ka jebkurš, kurš veiks finanšu pārskaitījumus sankcionētajām personām, arī var tikt pakļauts ASV sankcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti