Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Māri Balodi

Rīta Panorāma

Intervija ar Rinaldu Grantu

Telefonintervija ar Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" priekšsēdētāju Asnāti Ziemeli

Lauku tūrismā sezona pārsteidzoši laba – 10% pieaugums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šis gads lauku tūrisma organizācijām bijis pārsteidzoši labs - ar 10% pieaugumu, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” un Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" valdes priekšsēdētāja Asnāte Ziemele.

Sezonas sākumā uzņēmēji bija sagatavojušies sliktākiem rezultātiem, domājot, ka pieauguma nebūs. Taču nu vairāk nekā puse uzņēmēju apliecina - gads bijis ar desmit un vairāk procentu pieaugumu.

Aizvien lielākā daļa tūristu – 80% – ir pašmāju ceļotāji, un tieši uz šo tūristu rēķina ir galvenais pieaugums. “Tas nozīmē, ka Latvijā cilvēkiem ir naudiņa un viņi labprāt atpūšas laukos. Un tas rāda, ka valstī ar ekonomiku ir labi," piebilda Ziemele.

Viņa gan nepiekrīt, ka pieaugums būtu saistāms ar to, ka cilvēki nevar atļauties atpūtu ārvalstīs: “Nē, tas viens ar otru nekad nav konkurējis. Tās ir divas atšķirīgas lietas. (..) Kad cilvēkiem iet ekonomiski slikti, viņi nebrauc nekur.”

Lauku tūrisma nozarei būtiski ir arī tūristi no ārvalstīm, jo viņi paliek ilgāk un tērē vairāk. Visvairāk ārvalstu tūristu ir no Vācijas, tai seko Krievija, arī Lietuva un Igaunija.

Šajā nozarē arī ik gadu ienāk aizvien vairāk uzņēmumu, kas nav tieši tūrisma uzņēmumi, bez uzņem apmeklētājus. Tas vairo lauku tūrisma dažādību. "Tas mums ir svarīgi. Ja siera ražotājs, strausa audzētājs, podu taisītājs un dažādi amatnieki ir ar mieru savās saimniecībās uzņemt viesus, (..) tas dod tūrismam vairāk krāsu," skaidro Ziemele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti