Latvijas zemes fonds pirmajā darbības gadā iepircis 1400 hektāru lauksaimniecības zemes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas zemes fonds savā pirmajā darbība gadā par 3,4 miljoniem eiro iegādājies 1400 hektāru lauksaimniecības zemes, ziņo fonda pārvaldītājs Attīstības finanšu institūcija ALTUM.

No 78 fonda īpašumiem 68 jau ir iznomāti zemniekiem, kas ALTUM valdes priekšsēdētājam Reinim Bērziņam liek secināt, ka pirmais fonda gads ir pavadīs veiksmīgi.

Kā stāsta Bērziņš, šobrīd tiek strādāts pie jauna atbalsta veida zemniekiem – reversās nomas.

„Būtība ir tajā, ka lauksaimniekiem, kuriem ir nepieciešams stabilizēt naudas plūsmu, tiktu dota iespēja pārdot savu īpašumu zemes fondam, un nomāt to no fonda un turpināt lietot ražošanai,” saka Bērziņš.

„Labums lauksaimniekiem būtu tas, ka tas ļautu iegūt darbības turpināšanai nepieciešamos finanšu resursus, kad tie nav pieejami komercbankā, stabilizēt naudas plūsmu, saglabājot garantētās zemes atpirkšanas tiesības par garantēto cenu. Detaļas mēs skaņosim gan ar Zemkopības ministriju, gan ar lauksaimniecības organizācijām,” viņš norāda.

Fonds tika izveidots ar mērķi atgriezt saimniecisko darbību zemēs, kuru īpašnieki dažādu iemeslu dēļ zemi neapsaimnieko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti