Latvijas prezidentūras laikā MVU Forums pārstāvēs visu Eiropas mazā biznesa saimi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums (MVU Forums) Latvijas prezidentūras laikā Eiropas Padomē pārstāvēs ne tikai Latvijas MVU sektoru, bet visu Eiropas MVU saimi kopumā, kas ir 99,8% (20,7 miljoni uzņēmumu) no uzņēmumiem Eiropas ekonomikā un 67,4% Eiropas darba vietu, veidojot 58,1% no pievienotās vērtības tautsaimniecībai.

Latvijas prezidentūras laikā MVU Forums ciešā sadarbībā ar UEAPME - Eiropas Amatnieku, mazo un vidējo uzņēmumu apvienību pārstāvēs  visas Eiropas MVU intereses Latvijas prezidentūras ES padomē ietvaros. MVU forums strādās pie ES rīcībpolitikas izvirzītajām prioritātēm un to atbilstošas integrācijas Latvijas darbībā, lai  tādējādi stiprinātu tautsaimniecību un nodarbinātību.

Prioritāšu vidū būs praktiska principa ''vispirms domāt par mazajiem'' ieviešana, lemjot par ikvienu normatīvo aktu kā to paredz Eiropas Mazā biznesa akts. Finanšu pieejamības veicināšana ne tikai no publiskiem avotiem, bet arī palielinot privātās investīcijas t.sk. industriālās bāzes nostiprināšanā un jaunu produktu izstrādē. Nodokļu sloga samazināšana darbaspēkam un prasmju atbilstības kāpināšana darba tirgū, t.sk. uzņēmējspēju attīstība.

Aizvadītais 2014.gads ir nesis virkni pārbaudījumu Latvijas uzņēmējiem un īpaši mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) sektoram, kas skaitliski turpina augt, bet, joprojām ir trausli un ievainojami.

'Llūkojoties uz Latvijas MVU,  līdzīgi kā visā Eiropā, mēs nevaram apgalvot, ka ekonomiskā krīze ir pārvarēta un esam atgriezušies uz izaugsmes un attīstības ceļa.  Izaugsme ir lēna un nākotnes prognozes ir ļoti piesardzīgas gan finanšu, gan arī darbinieku skaita pieauguma ziņā. Vienlaikus ceram, ka Latvijas prezidentūra ES, kas sākas 2015.gadā, nesīs pozitīvas pārmaiņas arī MVU,'' saka MVU Foruma izpilddirektors Eduards Filipovs.

Darba devēju organizācija “Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums” apvieno Latvijas uzņēmumus, lai pārstāvētu Latvijas MVU intereses Eiropas Savienībā un strādā ar vairāk kā 4000 Mazā biznesa dienas dalībniekiem. MVU Forums par iniciatīvu ''Atbalsti mazo biznesu'', kuras ietvaros norisinās Mazā biznesa diena, 2014.gadā ir godalgota kā nacionālais uzvarētājs Eiropas Komisijas konkursā “European Enterprize Promotion Awards”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti