Labrīt

Izstāde "Viesnīca Vecrīgā. Kāda?" Arhitektūras muzejā aicina diskutēt par Vecrīgas apbūvi

Labrīt

Zanda Martens: Vācija atbalstā Ukrainai varbūt bijusi klusāka, toties pilda solīto

Ekonomikas ministrija piedāvās vienkāršot nodokļu sistēmu mazajiem uzņēmumiem

Uzņēmējdarbības vides uzlabošanai EM piedāvās vienkāršot nodokļu sistēmu mazajiem uzņēmumiem

Lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi, Ekonomikas ministrija (EM) piedāvās vienkāršot nodokļu sistēmu mazajiem uzņēmumiem. Tas izriet no ekonomikas ministres Ilzes Indriksones (Nacionālā apvienība) teiktā Latvijas Radio intervijā. 

Saistībā ar valdības apņemšanos veicināt Latvijas ekonomisko transformāciju ministre sacīja, ka EM esot tapis plāns, "kur viena no daļām ir arī nodokļu pārmaiņas". Indriksone atklāja, ka jau tuvākajā laikā paredzēts prezentēt EM redzējumu. 

Indriksone atzīmēja, ka ekonomiskās transformācijas kontekstā "viena no būtiskajām daļām ir uzņēmējdarbības vides uzlabošana". "Kas ir arī normatīvisma un birokrātijas mazināšana, pārskatot procesus un noteikti atbrīvojot resursus gan valsts pusē, gan uzņēmumu pusē. Efektīvāk strādāt," pauda Indriksone.

Konkrētāk ekonomikas ministre minēja nodokļu sistēmas vienkāršošanu mazajiem uzņēmumiem. 

Indriksone norādīja: "Mazo uzņēmēju nodokļu režīma sakārtošana, vienkāršošana, paceļot gan sliekšņus, kad drīkst izmantot šos mazos nodokļu režīmus, un arī atvieglojot maksāšanas kārtību. Tad noteikti – darbaspēka nodokļa konkurētspēja Baltijas valstīs – to mēs vēl aizvien uzturam, arī tas būtu ļoti būtisks konkurētspējas elements. Tad daudz dažādi motivējoši risinājumi, lai ieguldītu gan mājokļos, gan energoefektivitātē. Faktiski visi risinājumi, kas ne tikai par kaut ko soda, bet arī motivē ieguldīt."

Ministre arī piebilda, ka algas būtiski kāpj, darbaspēks lētāks nekļūs, tāpēc uzņēmējiem pašiem ir jādomā, kā efektivizēt savus procesus un strādāt produktīvāk.

KONTEKSTS:

Finanšu ministrs šā gada februāra sākumā paziņoja, ka Finanšu ministrija (FM) gatavojas caurskatīt visus nodokļus, vai tie efektīvi strādā. Plānots strādāt ar koalīcijas un sociālo partneru iesniegtajiem priekšlikumiem par nodokļu izmaiņām, ko arī vērtēs.

Šā gada aprīļa sākumā ar saviem priekšlikumiem iespējamajām nodokļu izmaiņām nāca klajā Latvijā lielākās darba devēju organizācijas. Tās tostarp rosināja Latvijā ieviest obligāto veselības apdrošināšanu un izvērtēt iespēju esošos iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumus aizvietot ar pabalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti