Latvija uzvar Eiropas Komisiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvija šonedēļ uzvarējusi Eiropas Komisiju gadiem ilgā tiesvedībā par emisijas kvotu sadales plānu. Ja iznākums būtu citāds, valstij nākotos maksāt prāvas soda naudas.

Prāvošanās aizsākās 2007.gadā, kad strīds izcēlās par Latvijas iesniegto valsts kaitīgo izmešu emisijas kvotu sadales plānu. Eiropas Komisija to ilgi pētīja, neievērojot pašas noteiktos termiņus, un beigās noraidīja.

Latvija nelabvēlīgo lēmumu apstrīdēja Eiropas Savienības Vispārējā tiesā, kas lēma par labu mūsu valdībai. Šo spriedumu savukārt pārsūdzēja Komisija, taču pēc vairāku gadu izskatīšanas, augstākā instance - Eiropas Savienības Tiesa - šo sūdzību noraidīja.

Kā norādījis Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, šis spriedums ir ne vien pozitīvs iznākums Latvijas interesēm vides jomā, bet arī nozīmīgs panākums tiesiskās noteiktības stiprināšanai Eiropas savienībā. Savukārt Latvijas valdības pārstāvis tiesvedībā - Inguss Kalniņš - atzina, ka Eiropas Savienības tiesas spriedums tika gaidīts ar lielu nepacietību, jo lietas iznākums teorētiski varēja būt arī Latvijai negatīvs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti