Latvija noslēgusi tehniskās sarunas ar OECD

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvija ir noslēgusi tehniskās sadarbības ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD) par iestāšanos OECD, tviterī raksta ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Vienotība").

Viņš norādīja, ka OECD Korporatīvās pārvaldības komiteja ir pozitīvi novērtējusi Latvijas paveikto.

"OECD Korporatīvās pārvaldības komiteja ir novērtējusi Latvijas progresu korporatīvās pārvaldības un valsts kapitālsabiedrību pārvaldības jomā un atzinusi Latvijas gatavību ieviest OECD standartus šajā jomā," paziņojumā presei raksta Ārlietu ministrija.

"OECD Korporatīvās pārvaldības komiteja turpinās sekot, kā praksē tiek ieviesta valdības apņemšanās atjaunot profesionālas un neatkarīgas padomes valsts ekonomiski nozīmīgākajās kapitālsabiedrībās līdz šī gada beigām. Kā jau ziņots, 14. aprīlī pozitīvu atzinumu sniedza arī Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupa," norāda ministrija.

Līdz ar to Latvija ir saņēmusi pozitīvus formālos atzinumus visās 21 komitejās, kurās tika vērtēta Latvijas atbilstība OECD standartiem un labajai praksei. Rinkēvičs norāda, ka tehniskās sarunas ir bijis sarežģītākais un garākais iestāšanās procesa periods.

Nākamais posms Latvijas un OECD sarunu posmā būs OECD padomes diskusija, kas būs gaidāma maijā. Pēc OECD Padomes lēmuma būs Latvijas Republikas pievienošanās līguma OECD parakstīšana. 

Iepriekš bija ziņots, ka, lai arī vairums sarunu sadaļu starp OECD un Latviju ir noslēgtas, tomēr ir divi jautājumi, kuros punktu vēl nevarēja likt un kuri bija jāapspriež papildus - korupcija un valsts uzņēmumu pārvaldīšana. To iepriekš intervijā Latvijas Radio atzina OECD iestāšanās koordinators Nikolā Bonuči.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti