«Latvenergo» peļņa deviņos mēnešos - 30 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 5 mēnešiem.

Latvijas energoapgādes kompānija "Latvenergo" 2014.gada deviņos mēnešos strādāja ar 748,885 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 8,6% mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt koncerna peļņa saruka par 8,7% - līdz 30,018 miljoniem eiro, liecina kompānijas iesniegtais finanšu pārskats biržai "NASDAQ OMX Riga".

Finanšu pārskatā norādīts, ka šogad deviņos mēnešos kompānija mazumtirdzniecībā Baltijā pārdevusi 6477 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas. Mazumtirdzniecībā pārdotās elektroenerģijas apmērs kaimiņvalstīs ir palielinājies par 47%. Klientu skaits Lietuvā un Igaunijā sasniedzis gandrīz 34 tūkstošus.

Savukārt pārdotās elektroenerģijas apmērs deviņos mēnešos Lietuvā sasniedzis 1393 GWh, bet Igaunijā - 975 GWh, kas veido attiecīgi 20% un 17% no kopējā Baltijā pārdotā elektroenerģijas apjoma.

Paziņojumā norādīts, ka kompānijas ieņēmumu samazinājumu šogad galvenokārt ietekmēja obligātā iepirkuma uzskaites izmaiņas no 2014.gada 1.aprīļa.

Tāpat šogad deviņos mēnešos siltāku laika apstākļu dēļ samazinājies siltumenerģijas pieprasījums un sadalītās elektroenerģijas apjoms, salīdzinot ar 2013.gada attiecīgo periodu.

Savukārt saražotās elektroenerģijas apmērs 2014.gada deviņos mēnešos sarucis par 29%, sasniedzot 2688 GWh.  Elektroenerģijas izstrādes samazinājumu galvenokārt noteica mazāka ūdens pietece un līdz ar to mazāka elektroenerģijas izstrāde Daugavas hidroelektrostacijā (HES). Kopumā elektroenerģijas izstrādes apjoms Daugavas HES salīdzinoši ar iepriekšējo gadu ir par 787 GWh jeb par 33% mazāks

Tāpat paziņojumā biržai teikts, ka šogad deviņos mēnešos "Latvenergo" investīcijas bija 114,6 miljoni eiro, kas ir par 28,3% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Šogad trešajā ceturksnī ekspluatācijā nodota projekta "Kurzemes loks" posma Grobiņa-Ventspils jaunā 330 kilovoltu elektropārvades līnija, kas ievērojami paaugstina energoapgādes drošumu Kurzemē un Latvijā, sniedzot iespēju nākotnē izmantot Lietuvas–Zviedrijas jūras kabeļa "NordBalt" darbību un piekļuvi Ziemeļvalstu elektroenerģijas tirgum.

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums pērn pieauga par 3,4% un bija 1,1 miljards eiro, savukārt koncerna auditētā peļņa bija 46,149 miljoni eiro, kas ir par 9,3% mazāk nekā 2012.gadā. Savukārt 2013.gada deviņos mēnešos "Latvenergo" strādāja ar 819,101 miljonu eiro apgrozījumu un 32,876 miljonu eiro peļņu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti