«Latvenergo» par 3,6 miljoniem eiro izstrādās jaunu norēķinu sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

AS "Latvenergo" par 3,6 miljoniem eiro (2,6 miljoniem latu) plāno ieviest jaunu norēķinu sistēmu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Kā informēja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere, tas tiek darīts, lai nodrošinātu Informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu ieviešanu tirdzniecības atbalstam Baltijas valstīs.

"Latvenergo'' vairakkārt kā savu priekšrocību uzsvērusi klientu servisu un pakalpojumu ērtību, tādēļ izsludināts klientu apkalpošanas un norēķinu elektroniskās sistēmas iepirkums.

Līdz ar jaunās sistēmas ieviešanu klientiem būs pieejama pilnveidota pakalpojumu sniegšanas iespēja, kas nodrošinās ātrāku un elastīgāku sadarbības modeļu izveidi, gūstot plašu un pilnvērtīgu informāciju par uzņēmuma piedāvājumu. Ja līdz šim norēķinu principi bija vairāk vai mazāk vienoti, tad brīvā elektroenerģijas tirgū ir jāparedz vairākas jaunas iespējas - pilna norēķinu funkcionalitāte, līgumu slēgšana, klientu datubāzes uzkrāšana, skaidro Bidere.

Ņemot vērā, ka norēķinu sistēmas nomaiņa ir komplekss projekts, AS "Latvenergo" nolēma norēķinu sistēmas ieviešanu sadalīt divos posmos, organizējot divas secīgas sarunu procedūras. Pirmajā posmā notiek sistēmas izvēle, veikta biznesa procesu analīze un sagatavota detalizēta sistēmas funkcionālā specifikācija. Pakalpojuma sniedzējs tika izvēlēts sarunu procedūrā.

Otrajā posmā tiek veikta izstrāde, sistēmas konfigurēšana, datu migrācija un sistēmas ieviešana. Šī pakalpojuma sniegšanai veikta sarunu procedūra.
Projekta pirmā posma sarunu procedūrā par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts "Accenture" Latvijas filiāles piedāvājums. Noslēdzot līgumu, "Latvenergo" iegādājās risinājumu "Oracle Customer Care and Billing", licenču trīs gadu uzturēšanu, veica biznesa procesu analīzi un sagatavoja detalizētu tehnisko specifikāciju sistēmas ieviešanai.

Otrā posma sarunu procedūra notika, balstoties uz projekta pirmajā posmā izstrādāto sistēmas procesu rokasgrāmatu un tehnisko specifikāciju. Sarunu procedūra tika izsludināta 2012.gada 14.decembrī, nolikumu izņēma 11 komersanti, kandidātu pieteikumi tika saņemti no SIA "Tieto Latvia" un "Accenture Latvijas filiāles".

Piedāvājumā bija jāiesniedz projekta metodika, organizācija, metodoloģija un plāns. Atbilstoši vērtējuma kritērijam - saimnieciski izdevīgākais piedāvājums - lielāko punktu skaitu ieguva SIA "Tieto Latvia". Līgums ar SIA "Tieto Latvia" tiek slēgts uz diviem gadiem, līguma summa ir 3 632 656 eiro (2 553 045 lati). Saskaņā ar līgumu tiks veikta sistēmas konfigurācija un pielāgošana saskaņā ar definētajām prasībām, datu migrācija un sistēmas ieviešana, informēja Bidere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti