Krievija sola nepārtraukt gāzes piegādes Eiropas Savienībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krievija piektdien solīja, ka turpinās apgādāt ar gāzi Eiropas Savienību, neraugoties uz Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko draudiem apturēt gāzes piegādes.

Baltkrievijas autoritārais līderis Lukašenko ceturtdien brīdināja, ka atbildēs uz jaunām sankcijām, kas Minskai varētu tikt noteiktas migrantu krīzes kontekstā, draudot arī apturēt dabasgāzes tranzītu uz Eiropu.

“Mēs apsildām Eiropu, bet viņi mums draud, ka slēgs robežu. Un ja mēs pārtrauksim dabasgāzes piegādi viņiem? Tāpēc es ieteiktu Polijas valdībai, lietuviešiem un citiem neprāšiem padomāt, pirms runāt.

Bet tā ir viņu darīšana. Lai slēdz. Taču es brīdinu Eiropu: ja viņi mums noteiks papildu sankcijas, mums nesagremojamas un nepieņemamas, tad mums ir jāatbild,” teica Lukašenko.

Maskava norāda, ka Lukašenko neesot saskaņojis savu paziņojumu ar Krieviju, kas caur Baltkrieviju piegādā dabasgāzi Polijai pa cauruļvadu Jamala–Eiropa.

Krievija ir bijusi, ir un paliks valsts, kas pilda visas saistības nodrošināt Eiropas patērētājus ar gāzi, piektdien žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs. Viņš uzsvēra, ka Krievijas kā piegādātāja uzticamība saskaņā ar pašreizējiem un turpmākajiem līgumiem nav apšaubāma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti