Krustpunktā

Aktualitātes: atlaistā "Latvenergo" padome, pretrunas valdošajā koalīcijā

Krustpunktā

Latvijas valsts uzņēmumi: iespēja to akcijas tirgot fondu biržā

Steidzīgais Saeimas lēmums par alkohola akcīzes nodokli. Kādas tam būs sekas

Kozlovskis: Akcīzes samazinājums alkoholam nav pareizs ilgtermiņa risinājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Akcīzes samazinājums alkoholam nav pareizs ilgtermiņa risinājums, un līdz nākamā gada budžeta pieņemšanai jāsaprot, kā iespējams vienoties ar igauņiem, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica bijušais iekšlietu ministrs, Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība").

Viņš norādīja, ka šobrīd Latvijā, Igaunijas pierobežā, izveidojusies zināma uzņēmējdarbības forma un, samazinot alkohola akcīzi, varēs samazināt iespējamos zaudējumus, kuri radīsies pēc kaimiņvalsts lēmuma. Kozlovskis atzina, ka tas nav pareizs ilgtermiņa risinājums.

"Gribu uzsvērt, ka tas nav pareizs ilgtermiņa risinājums. Līdz nākamā gada budžeta pieņemšanai ir jāsaprot - kā mēs varēsim vienoties ar igauņiem. Ir jāatrod līdzsvars; 100 miljoni eiro [iespējamie zaudējumi] nav tas, ko mēs varam atļauties," pauda Kozlovskis.

Vienlaikus bijušais iekšlietu ministrs pieļāva, ka akcīzes samazinājums Latvijā neveicinās masveida pievēršanos alkoholismam.

KONTEKSTS:

Saeimas deputāti ceturtdien, 20. jūnijā, pēc garākām debatēm konceptuāli vienojās virzīt tālāk ieceri par 15% akcīzes samazinājumu stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Likumprojektam piešķirta, un tā skatīšana otrajā lasījumā paredzēta tuvākajā ārkārtas parlamenta sēdē.

Likums stātos spēkā 1.jūlijā, vienlaikus ar Igaunijā paredzēto alkohola akcīzes nodokļa pazeminājumu par 25%.

Kā iepriekš paziņoja Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"), ja Igaunija lauzusi vienošanos ar Latviju par pakāpenisku nodokļa izlīdzināšanu un sākusi "šo karu", tad Latvijai neatliek nekas cits kā atbildēt ar attiecīgu akcīzes samazinājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti