Konkurences padome izceļ trīs nozīmīgākās aizejošā gada lietas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šogad Konkurences padomei bija ražīgs un darba pilns gads. Lai gan uzsākto lietu daudzums bija ievērojams, tomēr Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama uzsver trīs nozīmīgākās no tām, kas ieguva visplašāko rezonansi.

Konnkurences padome izceļ trīs nozīmīgākās aizejošā gada lietas
00:00 / 01:02
Lejuplādēt

Pirmā lieta bija “Tīrīga” sāgas izbeigšana, otrā lieta – gada sākumā pieņemtais likuma grozījums attiecībā uz publisku personu pienākumu nodrošināt savās darbībās konkurences neitralitāti. Savukārt trešā nozīmīgā lieta pēc Skaidrītes Ābramas teiktā ir zāļu piecenojuma mehānisma izpēte Latvijā un priekšlikumu sniegšana, kā situāciju vērst par labu.

""Tīrīgas" gadījumu mums izdevās apstādināt - monopola veidošanu, ko bija iecerējusi Rīgas dome uz 20 gadiem. Sabiedrība jau vasarā jau sāka saņemt monopola neglītos augļus dažādu līgumu nosacījumu veidā, kas ierobežo klientu tiesības. Manuprāt, tas liels sasniegums. Otrs - grozījumi Konkurences likumā attiecībā uz to, ka publiskām personām jānodrošina konkurences neitralitāte. Vairāk nekā piecus gadus ilga šis process, un šogad gada sākumā, arī pateicoties jaunās Saeimas sastāvam, beidzot likuma grozījumi tika pieņemti. Trešais - zāļu veidošanās mehānisma izpēte. Parādīt to, ka mūsu patērētāji Latvijā stipri pārmaksā, ka ir radīti mehānismi, kas ir absolūti greizi, ja paskatās, kas arī padara zāles vienas no dārgākajām Baltijā, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju," tā Ābrama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti