Ko darīt, ja Uzņēmumu reģistrā patieso labuma guvēju norādīšanā ir neatbilstības?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas uzņēmēji ir visai disciplinēti reaģējuši uz likumdevēja noteikto, ka tiem ir jāatklāj patiesie labuma guvēji. Trešdien Uzņēmumu reģistra telpās Pērses ielā 2 skaidros ieteicamo rīcību, ja publiskotā informācija neatbilst patiesībai.

Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

"Līdz šim notika aktīva patiesā labuma guvēju reģistrācija. Kopumā rezultāti ir labi. Mūsu uzņēmējdarbības vide ir caurspīdīga, jo, kopumā skatoties, 83% juridisko personu ir atklājuši savus patiesos labuma guvējus, un uzņēmumu segmentā tie ir 97%.

Bet praksē var būt situācijas, ka tomēr informācija, kas ir reģistrēta Uzņēmumu reģistrā, var būt neatbilstoša, un tad ir noteikta rīcība, kā var rīkoties, lai reaģētu uz šādiem gadījumiem.

Un tie scenāriji ir trīs: ja konstatē pārrakstīšanās kļūdu, tad, protams, ir jāvēršas Uzņēmumu reģistrā, un mēs šo kļūdu labosim. Ja pats patiesā labuma guvējs ir pārsteigts, ka viņš ir reģistrēts šādā statusā, tad jautājums jārisina ar uzņēmuma valdi. Savukārt, ja ir informācija, ka Uzņēmumu reģistrā reģistrētais ir nepatiesas ziņas, tad ir jāvēršas policijā ar iesniegumu, jo tā jau ir krimināli sodāma darbība," stāstīja Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere.

Pasākums norisināsies plkst.10.

KONTEKSTS:

Pastiprināts darbs pie uzņēmumu patieso labuma guvēju norādīšanas sekoja pēc tam, kad Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komiteja "Moneyval" pērn noteica Latvijai stingrāku kontroles režīmu. Tās ziņojumā par Latviju tika skaidrots, ka Latvijas rīcība atzīta par mazefektīvu divās jomās, tajā skaitā patieso labuma guvēju noteikšanā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti