Kebabus Eiropā neaizliegs, taču varētu pārskatīt to kvalitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Runas par kebabu aizliegšanu Eiropas Savienībā (ES) ir “viltus ziņas”, taču šī ēdiena kvalitāti gan varētu pārskatīt, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” apliecināja Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.

Viņa akcentēja, ka diskusijas ES institūcijās šobrīd norit par fosfātiem, jo ir aizdomas, ka tie var izraisīt nopietnas sirds un asinsvadu slimības. Fosfāti pastiprina garšu un aiztur ūdeni. Izskanējušās ziņas, ka kebabus ES varētu aizliegt, viņa nodēvēja par tirgotāju izplatītām. Ja fosfātu apjomu kebabos ierobežotu, tad tirgotāji būtu spiesti vairāk izmantot gaļu, nevis ūdeni, kas viņiem nav pa prātam, jo tie ir papildu tēriņi.

Kopumā vispār vajadzētu pārskatīt kebaba saturu, jo tajā varētu būt arī citi kaitīgi produkti, bilda Vaidere.

Pārtikas tehnoloģe Valda Fogta “Pēcpusdienai” atzina, ka fosfāti uzlabo desu un gaļas vizuālo izskatu, jo tauki nenogulsnējas produkta virspusē. “Es uzskatu, ka tas nav labi cilvēka organismam, jo cilvēks uzņem šo ķīmisko produktu,” sacīja Fogta. Viņasprāt, fosfātu ievērojama izmantošana ir tikai ražotāju interesēs, lai panāktu labāku produkta izskatu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti