Rīta Panorāma

"Oligarhs"- iestudējums par piedošanu un sodīšanu Nacionālajā teātrī

Rīta Panorāma

Dziedošo aktieru ansambļa "ŽERĀRI" 15 gadu jubilejas koncerts

Zoom intervija ar premjeru Krišjāni Kariņu

Kariņš: Meklējam veidu, kā atšķirt «aplokšņu algu» un mazo algu saņēmējus (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai ar sociālo iemaksu nesodītu mazo algu saņēmējus, valdība meklē veidu, kā atšķirt viņus no tiem, kuri nemaksā nodokļus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Precizējums. Krišjānim Kariņam kļūdaini piedēvēts Valda Kera izteikums par veselības ministres atbilstības amatam izvērtēšanu.

Premjers norādīja, ka, ja cilvēks pelna algu, kas ir mazāka nekā minimālā, tas nozīmē – vai nu cilvēks saņem algu aploksnē, vai arī tiešām pelna ļoti maz. "Strādājam, lai varētu atšķirt "aplokšņu algu" saņēmējus no tiem, kas nepelna," sacīja Kariņš.

Viņš uzsvēra, ka valstij vajadzētu meklēt, kā palīdzēt cilvēkiem, kuri nespēj nopelnīt pat minimālo algu. "Tas ir valstij izaicinājums. Jāmeklē, kā palīdzēt  – atrast ienesīgāku darbu vai palīdzēt ar izglītību..." sacīja premjers.

Kariņš pauda gandarījumu par valdības spēju vienoties un pieņemt budžeta ietvaru, kas stimulēs ekonomiku, kā arī tiks domāts par sociālo jomu un solījumiem mediķiem un pedagogiem, kas jāpilda.

KONTEKSTS:

Valdība atbalstījusi nākamā gada valsts budžeta ietvaru. Tostarp atbalstīts priekšlikums 2021. gada budžetā novirzīt papildu līdzekļus mediķu un pedagogu atalgojuma celšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti