IUB atļauj «Getliņiem» slēgt līgumu strīdīgajā konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atļauj atkritumu apsaimniekotājai SIA "Getliņi Eko" slēgt iepirkuma līgumu ar konkursā "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" noteikto uzvarētāju - atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA "Vides pakalpojumu grupa", liecina IUB Iesniegumu izskatīšanas komisijas publicētais lēmums.

IUB komisijas lēmums arī paredz atstāt spēkā "Getliņi Eko" iepirkuma komisijas pieņemto lēmumu par konkursa rezultātiem, kā arī atstāt bez izskatīšanas personu apvienības SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Eko Reverss" iesniegumu daļā par konkursa rezultātiem un iesnieguma papildinājumus par konkursa rezultātiem.

Tomēr saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 85.panta pirmo daļu lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

Iepriekš jau ziņots, ka "Eco Baltia" sūdzības saturu veido divi punkti, no kuriem viens ir par to, ka konkursā izskatīšanā netika pieņemts "Eco Baltia" piederošo uzņēmumu SIA "Eco Baltia Vide" un SIA "Eko Reverss" kā personu apvienības piedāvājums, bet otrais sūdzības punkts ir par konkursa rezultātiem.

Tikmēr "Getliņi Eko" organizētā konkursa "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" komisijas priekšsēdētājs Edgars Atlācis norādīja, ka tas ir vai nu "Eco Baltia" mēģinājums ietekmēt IUB, vai arī "Eco Baltia" pārstāvju nekompetence.

Savukārt jautāts, vai "Eco Baltia" iesniegtā sūdzība varētu aizkavēt "Getliņi Eko" līguma noslēgšanu ar konkursa uzvarētāju, Atlācis toreiz atzīmēja - kamēr sūdzība nav izskatīta, līgumu slēgt nevar. Ja to atzīs par nepamatotu, tad "Getliņi Eko" varēs slēgt līgumu ar "Vides pakalpojumu grupu", bet, ja sūdzība tiks atzīta par pamatotu, tad līgumu slēgt nedrīkstēs.

Konkurss "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" tika izsludināts pērn 21.decembrī. Konkursa termiņš ir ticis pagarināts trīs reizes. Konkursā par uzvarētāju kļuvusi atkritumu apsaimniekotāja SIA "Vides pakalpojumu grupa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti