Irāna grasās iegādāties 100 «Boeing» lidmašīnas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Teherāna svētdien, 19.jūnijā, paziņojusi, ka ir panākta vienošanās ar amerikāņu lidmašīnu ražotāju “Boeing” par 100 civilo lidmašīnu iegādi, lai atjaunotu valsts gaisa floti, vēsta aģentūra AFP. 

 “Mums valstī ir 250 lidmašīnas, no kurām 230 ir jānomaina” paziņojis Irānas civilās aviācijas dienesta vadītājs Ali Abedzadehs.  

Darījumam vēl būs nepieciešams ASV valdības akcepts.

“Boeing” iepriekš apstiprināja, ka notiek sarunas ar Irānu par lidmašīnu piegādi, un ASV valdība apstiprināja šo sarunu norisi.

Abedzadehs atklājis, ka iepriekš nosauktā līguma summa – 15 miljardi eiro – nav galīga, un vairāk detaļu varēs atklāt vēlāk.  

Iepriekš janvārī Irāna noslēgusi saprašanas memorandu ar Eiropas aviolaineru ražotāju “Airbus” par iespēju iegādāties 118 lidmašīnas.  Arī šim darījumam nepieciešams ASV valdības akcepts, jo vairāk nekā 10% “Airbus” lidmašīnu sastāvdaļu ražotas ASV.  

Irāna var iegādāties lidmašīnas, jo janvārī panākta vienošanas par tās kodolprogrammu un daļēji atceltas iepriekš noteiktās sankcijas.  Irānas varasiestādes iepriekš atklāja, ka valstij tuvāko desmit gadu laikā būs nepieciešamas 400 lidmašīnas, lai atjaunotu gaisa floti, kas ir bēdīgā stāvoklī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Irānas lidmašīnu vidējais vecums ir 27 gadi, un gandrīz visām, izņemot 12 lainerus, drošības apsvērumu un tehnisko neatbilstību dēļ ir liegta ielidošana Eiropas Savienības gaisa telpā.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti