Ierosina palielināt mājokļa garantijas četrbērnu ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ekonomikas ministrija iecerējusi ģimenēm ar vismaz četriem bērniem palielināt valsts garantiju mājokļa iegādei vai būvniecībai no 20% līdz 30%. Valsts sekretāru sanāksmē pieteiktās izmaiņas valdības noteikumos paredz arī iespēju saņemt valsts palīdzību atkārtoti, ja apgādībā esošo bērnu skaits pieaudzis kopš iepriekšējās garantijas saņemšanas.

Jaunais projekts paredz, ka četru un vairāk bērnu ģimenes varēs saņemt garantiju mājokļa iegādei vai būvniecībai līdz pat 30% no aizdevuma summas, nepārsniedzot 30 000 eiro. Pašlaik garantijas apjoma “griesti” ir 20% un 20 000 eiro.

Tāpat Ekonomikas ministrijas iesniegtajos grozījumos noteikts, ka valsts palīdzības apjoms divu un vairāk bērnu ģimenēm nevarēs būt mazāks par 10% no aizdevuma summas. Pašlaik valdības noteikumos aizdevuma minimums nav noteikts.

Ekonomikas ministrija arī paredzējusi grozījumus punktā, kas noteica, ka valsts garantiju iespējams saņemt tikai vienu reizi. Grozījumi paredz, ka ģimenes, kurās ir pieaudzis apgādībā esošo bērnu skaits vai ir iestājusies grūtniecība, kā arī personas zem 35 gadu vecuma ar vidējo profesionālo vai augstāko izglītību un vismaz vienu apgādībā esošu bēnu, varēs pieteikties valsts atbalstam atkārtoti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti