«Gazprom» paredz šogad mazāku gāzes cenu Eiropai un piegādes apjomu kritumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas gāzes gigants „Gazprom” paredz, ka šogad samazināsies gāzes piegādes apjomi Rietumeiropas valstīm un arī vidējā gāzes cena būs nedaudz zemāka nekā pagājušajā gadā – 372 ASV dolāri par 1000 kubikmetru, nevis 378 dolāri, ziņo Krievijas masu mediji.

„Gazprom” prognozē, ka piegādes Rietumeiropas valstīm šogad samazināsies par 2% līdz 158,4 miljardiem kubikmetru, vēsta „RIA Novosti”, atsaucoeties uz holdinga dokumentiem.

Pērn „Gazprom” Rietumeiropas valstīm piegādājis 161,5 miljardus kubikmetru par vidējo  cenu 378 dolāri par 1000 kubikmetru. Šī gada uzņēmuma budžetā paredzēta vidējā cena 372 dolāri.

Savukārt piegādes Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) un Baltijas valstīm samazināsies no 59,4 miljardiem kubikmetru 2013.gadā līdz  56,4 miljardiem kubikmetru šogad. Pērn vidējā gāzes cena Baltijas valstīm un NVS bija 272 dolāri par kubikmetru, norāda „RIA Novosti”. 

„Gazprom” arī paredz, ka uzņēmuma daļa Eiropas tirgū līdz 2020.gadam saglabāsies pagājušā gada līmenī un būs 30%, bet līdz 2030.gadam tā pieaugs līdz 32%.   

Jau vēstīts, ka pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas un provokācijām Austrumukrainā Eiropas valstis paudušas uztraukumu par enerģētisko atkarību no Krievijas, tai skaitā izskanēja ieteikumi meklēt alternatīvas Krievijas gāzes piegādēm. Izskanējis arī, ka Baltijas valstis varētu meklēt iespējas iepirkt slānekļa gāzi no ASV kompānijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti