FM par spīti pesimistiskākām prognozēm neatsakās no ieceres mazināt IIN

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ņemot vērā Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu un tai sekojušās ekonomiskās sankcijas, Finanšu ministrijas (FM) skatījums uz tautsaimniecības attīstības tendencēm kļuvis pesimistiskāks. Taču FM neatsakās no plāniem par vienu procentpunktu samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi. 

Pēc tikšanās ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem trešdien finanšu ministrs Andris Vilks atzina, ka makroekonomiskās prognozes tagad ir nedaudz pesimistiskākas - lai gan Latvijas ekonomika attīstīties pietiekami strauji, izaugsme būs aptuveni 2,9%, nevis 4% kā prognozēts iepriekš.  

Šogad Latvijas iekšzemes kopprodukts varētu būt par 500 miljoniem eiro mazāks nekā lēsts iepriekš, nākamgad – pat par miljardu eiro mazāks. Tas nozīmē krietni sarežģītākas sarunas par budžetu, atzina ministrs.

Andris Vilks: Ekonomikas izaugsmes prognozes ir pesimistiskākas
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Pagaidām gan Finanšu ministrija vēl neplāno atteikties no likumā jau nostiprinātās ieceres nākamgad par vienu procentpunktu samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis pēc tikšanās sacīja, ka daudz vairāk par likumā jau paredzēto nodokļa samazināšanu pašvaldības satrauc partiju solījumi par dažādu atvieglojumu palielināšanu.

Jaunsleinis  pagaidām atturējās prognozēt, vai pašvaldības rosinās atteikties no iecerēta nodokļa samazinājuma, norādot gan, ka pašlaik ir daudz dažādu partiju solījumu, kuru ietekmi uz budžetu Finanšu ministrija nav aplēsusi, piemēram, neapliekama minimuma palielināšana, kas var daudz būtiskāk ietekmēt pašvaldību ieņēmumus no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, nekā paša nodokļa likmes samazināšana.

Andris Jaunsleinis: Pašvaldību ieņēmumus no IIN var ietekmēt dažādi partiju solījumi
00:00 / 00:34
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti