Dienas ziņas

Sji Dzjiņpins saglabā Ķīnas vadītāja amatu

Dienas ziņas

E. Makrons: Par miera nosacījumiem ar Krieviju lems Ukraina

Enefit klienti nesaņem aizsargāto lietotāju atlaides

Enerģijas tirgotāja «Enefit» klienti aizvien nesaņem aizsargāto lietotāju atlaides

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Elektroenerģijas tirdzniecības uzņēmuma "Enefit" klienti, kuri vienlaikus ietilpst kādā elektroenerģijas aizsargāto lietotāju grupā, vēl aizvien nesaņem atlaides. Uzņēmumā to skaidro ar vilcināšanos projekta ieviešanā no valsts puses. Tikmēr Ekonomikas ministrijā norāda, ka pagaidām tikai divi elektroenerģijas tirgotāji administrē šīs atlaides, tādēļ tiek gatavoti likuma grozījumi, lai tirgotājiem atlaižu administrēšana būtu jāveic obligāti.   

Aizsargātā lietotāja statusu var saņemt trūcīgās, maznodrošinātās ģimenes, ģimenes, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti un citas kategorijas. Un šis statuss ļauj samazināt rēķinu par elektrību. Pakalpojumu var sniegt jebkurš elektroenerģijas tirgotājs, bet realitātē to sniedz tikai divi – "Tet" un "Latvenergo".

Savukārt trešajam lielākajam tirgotājam "Enefit" ir problēmas, un nesen kāds sociālā tīkla "Twitter" lietotājs sūdzējās, ka "Enefit" nenodrošinot saviem klientiem valsts atbalstu.

Uzņēmumā skaidroja, ka tas neatbilst patiesībai, jo, piemēram, aktuālo atbalstu, lai segtu energoresursu sadārdzinājumu, "Enefit" klienti saņem. Problēmas ir tieši ar aizsargāto lietotāju atbalstu.

SIA "Enefit" valdes loceklis Mārtiņš Vancāns norādīja: "Aizsargāto lietotāju programmas palaišana bija paredzēta pagājušā gada sākumā. Projekts aizkavējās zināmu iemeslu dēļ gandrīz par gadu. Līdz ar to mēs kā uzņēmums plānojam savus resursus uz priekšu un bijām paredzējuši šajā laikā ieviest sistēmu. Vienlaikus tā kā projektu aizkavēšanās notika, mēs savu resursu pārlikām uz citu projektu."

Vancāns norādīja, ka speciāla atlaižu administrēšanas rīka izstrāde ir sākusies un tuvāko mēnešu laikā arī "Enefit" klientiem būs iespēja saņemt aizsargātā lietotāja atlaides.

Ekonomikas ministrijā (EM) par situāciju ir informēti. Iestāde cerēja, ka elektrības tirgotāji brīvprātīgi pieteiksies un palīdzes, lai atlaides sasniegtu mērķauditoriju, taču cerības nepiepildījās. 

EM Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore Līga Rozentāle pauda: "Mēs šobrīd jau grozām noteikumus. Projekta redakcija jau ir sabiedriskā apspriešanā, kur mēs paredzam, ka elektroenerģijas tirgotājiem, kuriem lietotāju skaits pārsniedz 10 tūkstošus, tiem šis pienākums ir obligāts. Ja tirgotājs, kam ir mazāk par 10 tūkstošiem lietotāju, nesniedz aizsargāta lietotāja pakalpojumu, tad lietotajam ir tiesības bez līguma laušanas maksas nomainīt tirgotāju un pāriet pie kāda, kas sniedz šo pakalpojumu."

Ekonomikas ministrijā prognozēja, ka izmaiņas varētu stāties spēkā līdz gada beigām, lai šī prasība tiktu piemērota no nākamā gada sākuma.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti