EM tomēr cer uz tomēr deputātu atbalstu "ātro kredītu» ierobežošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ekonomikas ministrija (EM) cer, ka Saeimas deputāti balsojumā par grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, ko trešdien atbalstīja atbildīgā parlamenta komisija, tomēr atbalstīs izmaiņas attiecībā uz ātro kredītu ierobežošanu. Tā intervijā Latvijas Radio pauda ministrijas parlamentārā sekretāre Ilona Platonova.

Ar visasāko kritiku pret ātro kredītu ierobežošanu pagājušajā nedēļā komisijas sēdē uzstājās „Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. EM parlamentārā sekretāre gan pauda izbrīnu par Saeimas deputātu spēju aizmirst dotos solījumus sakārtot šo nozari.

Kā pauda Platonova, ministrija cer, ka Saeima tomēr atbalstīs likuma grozījumus: „Ja šis jautājums netiks apstiprināts, tad acīmredzot deputāti uzskata, ka šajā tirgū viss ir kārtībā. Un tas, ka 60 tūkstoši cilvēku jau šobrīd nespēj nokārtot savas saistība un, iespējams, vēl par daudziem mēs nezinām, jo viņi vienkārši atliek parādsaistības, nomaksājot kādu maksu par kredīta pagarināšanu. Tad ir jautājums, cik ilgi mums jāgaida, lai konstatētu, ka ir problēma.”

Deputātu argumenti pret ātro kredītu ierobežošanu esot līdzīgi tiem, kādi bija laikā pirms krīzes par ieceri ierobežot hipotekāros kredītus. „Argumenti, ar kuriem deputāti bija vērsušies – gribam, lai nauda būtu pieejama arī trūcīgajiem cilvēkiem. Bet ar līdzīgiem argumentiem netika ierobežoti hipotekārie kredīti 2007.-2008.gadā. Tieši ar šādu argumentāciju – gribam, lai nauda būtu pieejama visiem, kas to vēlas, pat tad, ja iespējams - pēc tam viņi saistības nespēj nokārtot,” skaidroja Platonova.

Jau ziņots, ka bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (Reformu partija) pagājušajā rudenī virzīja grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz ierobežot ātro kredītu izmaksas. Saeimas darba kārtībā tie nonākuši tikai šonedēļ.

Tomēr likumprojektam ir negatīvs atbildīgās Tautsaimniecības komisijas atzinums – ar visasāko kritiku pret to uzstājās „Vienotības” frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti