Rīta Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli. Par. Pret

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Armandu krauzi

Vecie gāzes baloni tiks izņemti no apgrozības

EM neredz iespēju atlikt veco gāzes balonu aizliegšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Komersantiem bija iespēja sagatavoties un nomainīt vecos padomju laikā ražotos gāzes balonus, kurus aizliegs no nākamā gada 1.janvāra, tāpēc Ekonomikas ministrija (EM) šobrīd neredz iespēju atlikt aizlieguma stāšanos spēkā, Latvijas Radio atzina ministrijas Iekšējā tirgus departamenta Atbilstības novērtēšanas nodaļas vadītājs Edijs Šaicāns.

No sarkanajiem gāzes baloniem plānots atvadīties no 1. janvāra, kad to tirdzniecība un uzpildīšana būs aizliegta. Šie baloni būs aizliegti, jo tie ir nedroši, ko atzinuši arī paši komersanti, kuri izplata gāzi balonos.

Jauni baloni jāiegādājas pašiem komersantiem, un to cena nav valsts regulēta – to noteiks patērētāji un brīvais tirgus, norādīja Šaicāns.  

Viņš uzsvēra, ka paši tirgotāji piedalījušies noteikumu izstrādē par veco balonu aizliegšanu un viņiem bija laiks sagatavoties. Tie, kas to gribējuši, to jau izdarījuši, tāpēc EM neredz pamatu pagarināt pārejas periodu. 

Precīzas veco balonu uzskaites sistēmas valstī nav, un to skaits nav zināms, taču tas ir „no 200 000 un uz augšu”, sacīja Šaicāns.

Jau vēstīts, ka balonu nomaiņa notiks pakāpeniski – vecos gāzes balonus nedrīkstēs uzpildīt no 2015. gada 1.janvāra, bet no jūlija, kad iepriekš uzpildītajai gāzei jau būtu jābūt iztērētai, tos nedrīkstēs arī izmantot. Pretēji iepriekš izskanējušajam ministrija neplāno ierobežot balonu tilpumu – tāpat kā līdz šim tie drīkstēs būt izmērā līdz pat 150 litriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti