EM: Būvniecības likuma spēkā stāšanos atliks vismaz līdz septembrim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās tiks atlikta vismaz līdz šā gada septembrim, jo turpinās darbi pie likumu regulējošo Ministru kabineta noteikumu izstrādes, piektdien konferencē par nekustamā īpašuma tirgus attīstību sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš minēja, ka nebūtu pareizi būvniecības sezonas vidū mainīt spēles noteikumus.

Savukārt Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša sacīja, ka pašlaik likuma stāšanās termiņš ir 1.maijs un priekšlikumi par tā grozīšanu nav iesniegti. "Protams, gan [Latvijas] Pašvaldību savienība, gan citas iesaistītās puses ir teikušas, ka pirms aktīvās būvniecības sezonas nevajadzētu mainīt nosacījumus," teica Oša.

Viņa norādīja - ja Saeima lems par Būvniecības likuma spēkā stāšanās atlikšanu, tad ministrijas viedoklis būs, ka jaunais būvniecības regulējums jāievieš tad, kad noslēgsies aktīvā būvniecības sezona, proti, oktobrī vai novembrī.

Oša atzina, ka ar Ministru kabineta noteikumu izstrādi sokas lēni, jo visām iesaistītām pusēm ir atšķirīgās intereses. Viņa minēja, ka ļoti atšķirīgi būvnieku viedokļi ir par sertifikāciju un sertifikātu atcelšanu, tāpat domas dalās par projektēšanu un uzņēmumu risku novēršanu. "No padsmit Ministru kabineta noteikumiem četri ir pieņemti, un pirmdien [31.martā] varētu būt lēmums par vēl sešiem," sacīja Oša.

Pēc Ekonomikas ministrijas pārstāves sacītā, vēl viens iemesls gausajai Ministru kabineta noteikumu izstrādei ir strīdīgo jautājumu atkārtota izskatīšana. "Visus asumus mēs bijām noņēmuši jau likuma izstrādē, bet tagad visus tos pašus jautājums skatam arī pie Ministru kabineta noteikumiem, tāpēc process ievilkās," teica Oša.

Būvniecības likumam, ko Saeima pieņēma 2013.gada 9.jūlija ārkārtas sēdē, sākotnēji bija paredzēts stāties spēkā no šā gada februāra, taču termiņš tika pagarināts līdz maijam. Līdzšinējais būvniecības regulējums neatbilda mūsdienu situācijai, jo bija neprecīzs un nepārskatāms, taču dažādas attiecīgo nozari pārstāvošās organizācijas kritizējušas steigu, ar kādu tiek gatavoti  likumu regulējoši Ministru kabineta noteikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti