Eksperte: Puse no uzkrātā pensiju kapitāla tiek ieguldīta Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Patlaban aptuveni puse no uzkrātā pensiju kapitāla tiek ieguldīta Latvijā. Tiesa, visvairāk par šo naudu tiek pirktas Latvijas valsts parādzīmes, intervijā Latvijas Radio norādīja Latvijas Komercbanku asociācijas Privāto pensiju fondu komitejas vadītāja Dace Brencēna.

Lai arī nesen izdarītie likuma grozījumi ļauj vairāk naudas ieguldīt tieši pašmāju ekonomikā, izdarīt to neesot tik viegli. Brencēna norādīja, ka pensiju kapitāla apsaimniekotājiem iespējas ieguldīt arī uzņēmumu attīstībā ir visai bēdīgas. 

„Latvijā situācija attiecībā uz ieguldīšanas iespējamām ir gana bēdīga, jo Latvijā akciju tirgus ir praktiski neattīstīts. Tās dažu uzņēmumu akcijas, kas ir, tās nevar nosaukt par nopietniem ieguldījumu objektiem tieši no mūs apjoma. Jo praktiski turpat vai divi miljardi eiro aktīvu mums ir pieejami, ko ieguldīt, attiecīgi mūsu vērtspapīru tirgus ir nosacīti neliels – apgrozījums 50 tūkstoši eiro. Galvenais ieguldījumu veids ir valsts obligācijas, jo Latvijas valsts emitē savus vērtspapīrus. Tad attiecīgi pensiju fondi ir tie, kas piedalās šajā tirgū,” skaidroja Brencēna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti