Eiropas Savienība nāk klajā ar plānu, kā palīdzēt Ukrainas graudu eksportam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ukrainā pašlaik atrodas aptuveni 40 miljoni tonnu graudu. Aptuveni puse no tiem būtu jāeksportē tuvāko trīs mēnešu laikā, lai atbrīvotu vietu jaunai ražai un izpildītu pasūtījumus.

Agrāk liela daļa eksporta notika caur Melnās jūras ostām, bet tagad Krievija bloķē šo ceļu. Lai palīdzētu risināt šo situāciju, Eiropas Savienības transporta komisāre Adina Valeana ir nākusi klajā ar īpašu plānu, kam ir dots nosaukums “Solidaritātes joslas”.

Plānam būtu jāpalīdz paātrināt graudu un citu lauksaimniecības produktu eksportu no Ukrainas.

Tomēr komisāre Valeana atzīst, ka 20 miljonu tonnu graudu transportēšanai ir nepieciešami 300 lieli kuģi un tūkstošiem vilcienu, kas tos piepildītu. Tādēļ izaicinājums ir patiesi milzīgs.

“Tūkstošiem vagonu, kas piepildīti ar graudiem, joprojām stāv uz Polijas un Rumānijas robežām. Vidēji robežas šķērsošana aizņem 16 dienas. Bet dažos robežkontroles punktos tas aizņem 30 dienas.

Šāda kavēšanās noteikti nav saistīta ar nevēlēšanos, bet gan ar to, ka mums ir jāizveido jauni  loģistikas un piegādes ceļi, jāpapildina jaudas, jāpielāgo infrastruktūra un jānogādā vajadzīgā tehnika vajadzīgajās vietās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti