Panorāma

Babītes ezerā aiztur maluzvejniekus

Panorāma

Izseko ierēdņus un žurnālistus

Eiro Latvijā: pensiju lielumu eiro neietekmē

Eiro Latvijā: Pensiju lielumu valūtas maiņa neietekmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz ar eiro ieviešanu cenas izskatīsies lielākas - tāpat kā algas un pensijas. Pensionāre Vija pasmaida, sakot: "Valūtas maiņa vismaz ciparu izteiksmē liks manai pensijai izskatīties cienījamākai."

Tāpat kā algu, arī pensiju vērtība nākamgad nemainās. Tā precīzi tiks pārrēķināta pēc oficiālā kursa no latiem uz eiro pēc jau zināmās formulas – pensijas summa jāizdala ar kursu 0,702804. Vienīgi tiem, kuri pensiju saņem nevis skaidrā naudā, bet uz bankas vai pasta kontu, jārēķinās, ka saistībā ar pāreju uz eiro, janvārī pensija tiks ieskaitīta agrāk.

Šobrīd jāieklausās senioriem, kuri pensiju ar pārskaitījumu parasti saņem mēneša 5., 6., 7. vai 8. datumā. Tiem no jums, kuri savu pensiju saņem bankas kontā – tā janvāra mēnesī tiks ieskaitīta jau otrajā datumā. Savukārt tiem, kuri pensiju saņem Latvijas Pasta kontos – pensija pienāks 3. janvārī. Šīs izmaiņas attiecas vienīgi uz janvāra mēnesi. Februārī, martā un turpmāk pensiju ieskaitīšanas datumi atgriezīsies jums ierastajos datumos.

Viena no pensionāriem, kuru valūtas maiņa neuztrauc, ir Vija Šulce. Viņa atzīst, ka ir priecīga, ka eiro ienāk Latvijā. "Labais ir tas, ka, pirmkārt, ienāk eiro, ja braucam uz ārzemēm, vairs nav maiņas, tas jau ir lētāk. Otrkārt, ja ienāks valstī eiro, būs darbavietas, jo investīcijas nāks. Mums nenāk investīcijas tāpēc, ka ir tā maiņa. Nāks investīcijas, cilvēkiem būs darbs," optimistiska ir Šulce.

Viņa arī pauž pārliecību, ka naudas vērtība līdz ar valūtas maiņu, nesaruks kā tas notika mainot iepriekšējās valūtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti