Eiro Latvijā: Divas nedēļas lati un eiro būs apritē vienlaicīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nākamā gada pirmajās divās nedēļās būs iespējams norēķināties gan ar latiem, gan eiro, bet atlikumu izdos tikai eiro. Taču šai sistēmai ir izņēmums – tas ir sabiedriskais transports.

Sabiedriskā transporta cenu izmaiņas Rīgā, ieviešot atšķirīgu cenu biļetes rīdziniekiem un nerīdziniekiem, ir izraisījušas plašas diskusijas. Sākotnēji bija plānots no 1.janvāra „Rīgas Satiksmes" trolejbusos, tramvajos un autobusos biļešu cenas deklarētajiem rīdziniekiem būs 42 santīmi jeb 60 centi. Nerīdziniekiem tās būs divtik dārgas – 84 santīmi jeb 1,20 eiro. Tagad ieviešanas termiņš atlikts līdz 1.martam un no 1.janvāra visi pagaidām maksās tā saucamo rīdzinieka biļetes cenu.

Arī sabiedriskajā transportā pilsētu un starppilsētu maršrutos nākamā gada pirmajās divās nedēļās varēsiet norēķināties gan latos, gan eiro. Taču, atšķirībā no veikaliem un tirgiem, kur maksājot latos tik un tā atlikumu jums izdos tikai un vienīgi eiro, sabiedriskajā transportā šī kārtība atšķirsies.

Pirmās divas nedēļas janvārī, ja sabiedriskajā transportā maksāsiet ar latiem, jums izdos latos, ja maksās eiro izdos eiro.

Līdz 14.janvārim abas valūtas būs derīgas arī braucieniem taksometros un sabiedriskajā transportā. Detaļa, kas jāatceras – taksometros, norēķinoties ar latiem, jums atlikumu izdos eiro, bet sabiedriskajā transportā – atlikumu saņemsiet tajā valūtā, kādā maksāsiet.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti