«DNB Banka» izsniedz 11,1 miljona eiro kredītu Ventspils brīvostas pārvaldei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"DNB Banka" izsniegusi 11,1 miljona eiro (7,8 miljonu latu) kredītu Ventspils brīvostas pārvaldei infrastruktūras attīstībai, aģentūrai BNS pavēstīja bankas sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Teika Lapsa.

Viņa informēja, ka no bankas saņemtie līdzekļi tiks izmantoti Ventspils brīvostas piestātnes Nr.12 rekonstrukcijai, kā arī Ziemeļu mola un Ventspils brīvostas flotes piestātnes renovācijai. Tādējādi tiks labiekārtota pati osta, uzlaboti tajā strādājošo uzņēmumu darba apstākļi, veicināta kravu piesaiste un pilnveidota kuģošanas drošība ostā.

"Šis gads Ventspils brīvostā ir attīstības gads, kad realizējam vairākus nozīmīgus infrastruktūras attīstības projektus ostas pozīciju nostiprināšanai un konkurētspējas palielināšanai," sacīja Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis.

Jau vēstīts, ka aizdevumu Ventspils brīvostas pārvalde vēlējās ņemt uz desmit gadiem, savukārt sākt aizdevuma atmaksu paredzēts no 2014.gada 20.oktobra. Ostas investīciju programmas projekti tiek īstenoti ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Latvijā kopumā ir desmit ostu – trīs lielās un septiņas mazās. Pēc pārkrauto kravu apmēra Ventspils osta ir otra lielākā Latvijas osta – uzreiz pēc Rīgas ostas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti