Dānijas apavu ražotāju «Ecco» kritizē par nevēlēšanos aiziet no ienesīgā Krievijas tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dānijas apavu ražotājs “Ecco” tiek asi kritizēts par nevēlēšanos slēgt savus veikalus Krievijā, kas uzņēmumam ir svarīgs noieta tirgus.

Divu mēnešu laikā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā par aiziešanu no Krievijas tirgus pavēstījuši virkne Dānijas uzņēmumu: alus ražotājs “Carlsberg”, mājsaimniecības preču tirgotājs “Jysk”, vēja ģeneratoru ražotājs “Vestas”, logu ražotājs “Velux”, arī rotaļlietu biznesa milzis “Lego” pārtraucis rotaļlietu piegādes Krievijai.

Taču apavu ražotājs “Ecco” nolēmis iet citu ceļu un turpināt darbību Krievijā, kur uzņēmumam ir 250 veikalu.

2020. gadā no “Ecco” kopējā apgrozījuma, kas bija 8,2 miljardi Dānijas kronu (ap 1,1 miljards eiro), Krievijas tirgus daļa bija 1,3 miljardi kronu (ap 175 miljoni eiro), ziņo laikraksts “The Copenhagen Post”.

Marta sākumā “Ecco” izplatīja paziņojumu, kurā nosodīja karu Ukrainā un pauda gatavību palīdzēt Ukrainas kara bēgļiem. Taču vienlaikus uzņēmums uzsvēra, ka jūtas atbildīgs par saviem vairāk nekā 1800 darbiniekiem Krievijā, kam šis arī esot “sarežģīts laiks”.

Protestējot pret “Ecco” rīcību, vairāki Dānijas tirdzniecības tīkli paziņojuši, ka pārtrauc sadarbību ar “Ecco” un neveiks jaunus apavu pasūtījumus.

“Mēs neveiksim pasūtījumus, kamēr “Ecco” nemainīs savu nostāju Ukrainas jautājumā,” vēsta sporta preču tīkla “Sport24” vadītājs Larss Elsborgs.

“Šis jautājums ir kas lielāks par “Ecco”; tas ir par solidaritāti ar Ukrainu. Mēs uzskatām, ka “Ecco” kā vienam no slavenākajiem Dānijas zīmoliem vajadzētu labāk izvērtēt savu nostāju,” uzsver Elsborgs.

Boikotu pieteikušie tirdzniecības tīkli gan vēsta, ka iztirgos jau iepirktos “Ecco” apavu krājumus. Viņi skaidro, ka par šiem apaviem jau ir samaksāts piegādātājam, tādēļ nebūtu jēgas tos iznīcināt.

““Ecco” maksā algu darbiniekiem Krievijā, kas maksā nodokļus Krievijā, un Putins no tā gūst labumu. Bet nauda, ko pircēji Dānijā samaksās par šiem apaviem, nenonāks pie Putina. Ja mēs izmestu apavus miljons kronu vērtībā, Dānijas budžets zaudētu 250 000 kronu,” skaidro tirdzniecības tīkla “Eventyrsport” pārstāvis Larss Sērensens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti