CSP: Zivju eksports pērn samazinājies par 2,4%; šogad akcents joprojām uz Krieviju

Pagājušajā gadā Latvija eksportēja sagatavotu un konservētu zivju produkciju par kopumā 82,7 miljoniem eiro, kas ir 0,8% no Latvijas kopējā eksporta apjoma, vienlaikus šis rādītājs bija par diviem miljoniem eiro jeb 2,4% mazāks nekā 2013.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Lielākie eksporta partneri pērn bija Krievija - 32,1% no kopējā eksporta apjoma, Lietuva - 7,8%, Zviedrija - 6,3%, Vācija - 5,4%, Azerbaidžāna - 5,1% un Dānija - 4,7% no kopējā eksporta apjoma.

Pagājušajā gadā no zivju produkcijas visvairāk tika eksportētas brētliņas un šprotes - par 46,6 miljoniem eiro. No tām uz Krieviju - 51,9%, Ukrainu - 5,2%, Lietuvu - 4,7%. Makreles eksportētas par 13,6 miljoniem eiro, no tām uz Zviedriju - 37,4%, Dāniju - 17,6%, Vāciju - 10,6%. Savukārt siļķes par pieciem miljoniem eiro, no tām uz Dāniju - 14,8%, Igauniju - 14,1%, Vāciju - 8,6%.

Savukārt šā gada pirmajā ceturksnī Latvija eksportējusi zivju produkciju uz 44 pasaules valstīm.

Lielākie eksporta partneri joprojām bija Krievija - 18,6% no kopējā zivju produkcijas eksporta apjoma, kam seko Zviedrija - 13,1%, Dānija - 10,8%, Vācija - 8,1%, Lietuva - 7,2% un Igaunija - 5,2%.

2015.gada pirmajā ceturksnī visvairāk tika eksportētas brētliņas un šprotes - par astoņiem miljoniem eiro, no tām uz Krieviju - 37,2%, Vāciju - 6,0%, Ukrainu - 5,6%, makreles eksportētas par 5,4 miljoniem eiro, no tiem uz Zviedriju - 43,0%, Dāniju - 26,9%, Vāciju - 9,4%, savukārt siļķes par 1,3 miljoniem eiro, no tām uz Dāniju - 25,7%, Igauniju - 15,8%, Vāciju - 10,4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt