Rīta Panorāma

Intervija ar Mairi Briedi

Rīta Panorāma

Mūzikas festivāls "deciBels"

Intervija ar Andri Bērziņu

Ceļu būvnieki: Visu ES fondu naudu ceļu sakārtošanai Latvija iztērēs jau 2019.gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceļu sakārtošanai paredzētais Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums tiks izlietots jau 2019.gadā, kad vēl nebūs beidzies pašlaik esošais plānošanas periods, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja „Latvijas ceļu būvētāja” valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Bērziņš prognozē, ka situācija ar ceļu sakārtošanu šogad būs līdzīga kā citus gadus, jo Latvijā aizvien apgūst Eiropas Savienības finansējumu. “Jāapzinās, ka nozare Eiropas naudu izmanto jau apsteidzoši. Faktiski 2019.gada budžetā mums Eiropas nauda šim plānošanas periodam, septiņiem gadiem, būs iztērēta,” lēš biedrības vadītājs.

Viņš arī norāda uz nesakritību starp solīto un piešķirto valsts līdzfinansējumu: “Eiropa naudu mums šim plānošanas periodam iedeva tikai tādēļ, ka Laimdota Straujuma brauca uz Briseli un rādīja tabuliņu, kā pieaugs valsts budžeta finansējums un kritīsies ES fondu finansējums. Jāsaka, ka tas skaistais stāsts palicis nepiepildīts.”

Starpība starp solījumu un piešķirto valsts finansējumu ceļiem esot 179 miljoni eiro. Šāda neatbilstība varot draudēt ar sankcijām no ES: “Tādā ziņā, ka nākamajā septiņgadē ar mums nerunās. Jo viens no nosacījumiem bija tāds – ja jūs paši neinvestējat ceļos, tad kāpēc prasāt no Eiropas Savienības.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti