Briselē liela interese par Latvijas vēlmi iestāties eirozonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Finanšu ministrs Andris Vilks otrdien dosies uz Briseli, lai Latvijas oficiālo lūgumu pievienoties eirozonai iesniegtu Eiropas Komisijai. Vilkam paredzēta oficiāla tikšanās ar Eiropas monetāro lietu komisāru Oli Rēnu. Latvijas norisēm jau tagad līdzi seko Briselē bāzētie mediji.

Jau pirmdien pēcpusdienā Briselē atsevišķi tiekas eirozonas finanšu ministri, un lai gan Latvijas lūgums oficiāli vēl nebūs iesniegts, arī tas tiks apspriests, liecina Latvijas Radio informācija.

Arī otrdien ikmēneša Eiropas Savienības dalībvalstu finanšu un ekonomikas ministri sanāksmē šim jautājumam būs pievērsta liela uzmanība. Pēc ministru sēdes, visticamāk, otrdien pēcpusdienā, Andrim Vilkam būs oficiāla tikšanās ar Eiropas monetāro lietu komisāru Oli Rēnu, kam viņš oficiāli iesniegs šo pieprasījumu. Vēlākā pēcpusdienā būs arī abiem kopīga preses konference.

Latvijas Radio novērojumi liecina, ka mediju interese par šo notikumu ir liela, jo Latvija ir interesanta ar vairākām lietām - gan ar savu krīzes un pēckrīzes stāstu, gan arī ar to, ka ir gatava pievienoties eirozonai it kā nebūt ne tik vieglos vienotās valūtas zonai laikos, un turklāt izskatās, ka Latvijai varētu arī sekot citas valstis, piemēram, kaimiņi lietuvieši un arī līdz šim ļoti skeptiskā Polija.

Jāatgādina, ka pirms nedēļas Briselē jau Vilks un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs piedalījās debatēs ar Eiropas parlamenta deputātiem. Debates bija intensīvas, bija daudz jautājumu par sabiedrības viedokli, ekonomikas stabilitāti un tamlīdzīgi, tomēr, kopumā ņemot, tika pausta Latvijai pozitīva attieksme. Vēl ir bažas, kas Latvijai tuvākajos mēnešos būs jākliedē, jāskaidro un jāpārliecina, ka ekonomikas situācija patiešām ir stabila un nemainīsies pēc iestāšanās eirozonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti