Bažas par Ķīnas ekonomikas izaugsmi atkal satricina pasaules fondu biržas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saistībā ar enerģijas piegāžu riskiem pēc spriedzes palielināšanās Tuvajos Austrumos kāpumu pasaules tirgū pirmdien, 4.janvārī, piedzīvojušas naftas cenas. Tikmēr jaunas liecības par ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos Ķīnā izraisīja cenu kritumu akciju tirgos visā pasaulē.

Šanhajas un Šeņdžeņas biržās indekss saruka par 7%. Tas bija lielākais kritums Āzijā, un pēc tam akciju tirdzniecība abos fondu tirgos tikusi priekšlaicīgi pārtraukta.

Āzijas tendencēm sekojusi arī Eiropa. Vislielāko sarukumu Eiropā piedzīvojusi Frankfurtes birža, kuras indekss nokritās par 3,5%, Parīzes biržas indekss saruka par 2,4%, bet Londonā par 2,1%.

Kā norāda analītiķi, lejupslīdi pasaules fondu tirgos galvenokārt izraisījuši vāji Ķīnas rūpniecības dati.

Jau ziņots, ka Ķīnas finanšu tirgi pērn ne reizi vien piedzīvoja strauju kritumu. Šanhajas biržā dienas laikā akciju vērtība samazinājās pat par 8,5%. Skaidrojumi tam bija ļoti dažādi. Dalījās domas arī par to, kā Ķīnas problēmas finanšu tirgos var ietekmēt kopējo valsts ekonomiku un arī pārējo pasauli.

Tomēr finanšu analītiķi ir vienisprātis – ja Ķīnā sāksies nopietnas ekonomikas problēmas, to sajutīs tālu aiz tās robežām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti