Augusts lidostā «Rīga»: Pasažieru vairāk nekā jūlijā, bet par 77% mazāk nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pasažieru apgrozījums šā gada augustā lidostā “Rīga” samazinājies par 77%, salīdzinot ar 2019. gada augustu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Augustā lidostā “Rīga” iebraukušo un izbraukušo pasažieru kopskaits bija 191 440 – par 3,8 tūkstošiem vairāk nekā šā gada jūlijā.

Grafikā: Lidostā “Rīga” apkalpotie pasažieri 2020. gada janvārī – augustā un izmaiņas pret iepriekšējo periodu:

Pirmajos astoņos šā gada mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru kopskaits bija 1,7 miljoni, un tas ir par 67,5% mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada.

Gada astoņos mēnešos saņēma un nosūtīja 13,9 tūkstoši tonnu kravu – kritums par 22,2%.

Tabula: Lidostas “Rīga” darbība 2020. gada jūnijā, jūlijā, augustā un izmaiņas pret iepriekšējo periodu:

KONTEKSTS:

Tūrisma, aviācijas un arī ēdināšanas nozari arī Latvijā būtiski ietekmējusi Covid-19 infekcijas izplatība. Tās ierobežošanai Latvijā līdz 10. jūnijam tika noteikta ārkārtējā situācija, kuras laikā bija spēkā virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos un starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem.

Covid-19 krīzē cieta arī lidosta "Rīga" – tā apturēja investīcijas un samazināja darbinieku skaitu. Valdība vēlāk nolēma atbalstīt lidostu ārkārtējās situācijas apstākļos par kopējo summu 54,42 miljoni eiro, palielinot uzņēmuma pamatkapitālu un atceļot dividenžu maksājumu par iepriekšējo gadu.

Savukārt šogad septembrī pēc valdības lēmuma atļaut avioceļojumus uz valstīm, kurās divkārtīgi pārsniegts vidējais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs ES, vienlaikus nosakot, ka pēc atgriešanās no šīm valstīm būs obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācija, jau no 3. septembra uz un no Latvijas lidlaukiem atļauti lidojumi uz visām ES un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, izņemot Spāniju, Andoru, Maltu un Luksemburgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti