ASV daļēji atsākusi darbu hakeru bloķētā naftas cauruļvadu sistēma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Amerikas Savienotajās Valstīs daļēji atjaunota hakeru uzbrukumā cietuša naftas cauruļvadu sistēmas darbība. Tomēr daļā valsts vēl joprojām ir benzīna deficīts.

Sistēmas operators "Colonial Pipeline Company" informēja, ka degvielas padeve daļēji atjaunota, taču pilnībā cauruļvads atsāks darbu pēc dažām dienām.

Tikmēr vairākos austrumu krasta štatos daudzas degvielas uzpildes stacijas pilnībā slēgtas, bet pie citām veidojas milzīgas rindas. Ziemeļkarolīnā darbu pārtraukušas divas trešdaļas no visām degvielas uzpildes stacijām, Virdžīnijā apmēram 44%, bet Dienvidkarolīnā un Džordžijas štatā – 42%. Būtiski pieaugušas degvielas cenas.

Uzbrukums cauruļvada operatoram notika pirms sešām dienām. Kompānija benzīnu un aviācijas degvielu no Teksasas līča piekrastes pa 8850 kilometru garu cauruļvadu piegādā Austrumkrastam, un apkalpo apmēram 50 miljonus klientu.

Speciālie dienesti pieļauj iespēju, ka uzbrukumu veica Krievijā bāzēta hakeru grupa "Darkside", taču nav pierādīta tās saistība ar oficiālo Maskavu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti