Asociācija: Latvijas zivju produkcijai tuvākajā laikā beidzot varētu pavērties eksporta iespējas uz Brazīliju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas zivju produkcijai tuvākajā laikā beidzot varētu pavērties eksporta iespējas uz Brazīliju saistībā ar Latvijas zivju produkcijas eksporta sertifikāta uz Brazīliju nokārtošanu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents un pie frakcijām nepiederošais Saeimas deputāts Didzis Šmits.

"Labā ziņa ir tā, ka Brazīlijas atbildīgais dienests beidzot brauc inspekcijā uz Latviju un kaut kad drīzumā mums atvērsies Brazīlijas tirgus, ko sen gaidījām. Tagad esam pussoli no tā," teica Šmits.

Vienlaikus viņš atturējās minēt iemeslus, kādēļ pēc vairāku gadu ieilgušā sertifikācijas kārtošanas procesa Brazīlijas atbildīgais dienests beidzot piekritis veikt inspekciju Latvijā, taču tā esot ļoti laba ziņa zivrūpniecības nozarei, jo varētu pavērt eksporta iespējas ne tikai Brazīlijā, bet visā Dienvidamerikā.

Šmits arī teica, ka 2019.gads zivrūpniecības nozarei Latvijā būs labāks nekā iepriekšējais, jo nozares uzņēmumu finanšu rādītāji turpina uzlaboties.

"Pēc krituma iepriekšējos gados nozare šogad piedzīvo izaugsmi. Tā būs lēnāka nekā kādreiz, bet izaugsme ir un būs. Uzskatu, ka nozarei ir spoža nākotne," viņš sacīja, atgādinot, ka attaisnojas nozares pēdējos gados pēc Krievijas embargo ieviešanas ieguldītais darbs, lai ar produkciju iekļūtu tirgos, kuros Latvijas konservu ražotāji tradicionāli iepriekš nestrādāja.

Pagājušā gada nogalē Šmits pauda, ka Latvijas zivrūpnieki jau vairākus gadus mēģina iegūt zvejas produktu eksporta sertifikātu uz Brazīliju, taču Brazīlijas atbildīgā dienesta vizīte joprojām nav notikusi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti