Somijas uzņēmums eksportējis uz Krieviju kravas auto rezerves daļas vairāku miljonu eiro vērtībā

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma Somijas uzņēmums "HD-Parts" uz Krieviju eksportējis kravas automašīnu rezerves daļas vairāku miljonu eiro vērtībā, vēsta Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE.

Somijas uzņēmums eksportējis uz Krieviju kravas automašīnu rezerves daļas vairāku miljonu eiro vērtībā
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Saskaņā ar žurnālistu rīcībā esošo informāciju uzņēmums uz Krieviju galvenokārt sūtījis rezerves daļas, kas bija paredzētas Zviedrijas ražotajām "Volvo" un "Scania" kravas automašīnām.

Žurnālisti iepazinās ar Krievijā nonākušo rezerves daļu sarakstu un secināja, ka "HD-Parts" piegādāto rezerves daļu nosaukumi lielā mērā sakrīt ar to preču nosaukumiem, kuras aizliegts eksportēt uz Krieviju.

"HD-Parts" kategoriski noliedz Krievijai noteikto sankciju pārkāpšanu.

Uzņēmuma dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Lase Lindkvists norādījis, ka Somijas muitas dienests ir pārbaudījis katru rezerves daļu kravu un devis atļauju eksportam uz Krieviju.

Savukārt Somijas muitnieki atteicās komentēt žurnālistu secināto, vienīgi atzīmējot, ka veic nepieciešamās pārbaudes, ja uz uzņēmumu eksporta deklarācijās norādītajām precēm varētu attiekties eksporta aizliegums.

KONTEKSTS:

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākšanas Ukrainā pret to ieviesta virkne sankciju. Kamēr sankcijām pakļauto preču eksports uz Krieviju rūk, apjomi strauji auguši uz valstīm, kuras turpina tirdzniecību ar Krieviju. Tas radījis bažas par sankciju apiešanu, ko ierobežot ar jauniem pasākumiem cer Eiropas Komisija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti