Par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Ogres novada vicemērs Sīviņš

Rīgas brīvostas valdes sēdē trešdien, 26. jūlijā, par brīvostas valdes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais brīvostas valdes loceklis, Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (Nacionālā apvienība), informēja Rīgas brīvostā.

Savukārt par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Rīgas domes deputāts Edgars Štelmahers (Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība).

Sīviņš norādīja, ka viņa pienākums kā valdes priekšsēdētājam būs turpināt uzsākto darbu ostas efektivitātes un konkurētspējas paaugstināšanā, kas būs gana izaicinoši šajā nenoteiktību pilnajā laikā.

Pēc viņa sacītā, svarīgi paātrināt ostas procesu digitalizāciju un automatizāciju, kā arī turpināt ostas infrastruktūras sakārtošanas projektus. Tāpat viena no prioritātēm būs ostas industrializācija, piesaistot gan ārvalstu, gan vietējās investīcijas ostas teritorijām.

"Vienlaikus vēlētos attīstīt ostu par videi un apkaimēm draudzīgu loģistikas izcilības centru, uzsākot jaunas sadarbības ar augstskolām, pētniekiem, nevalstiskajām organizācijām un jauno tehnoloģiju uzņēmumiem," atzīmēja Sīviņš.

Sīviņam ir maģistra grāds tiesību zinātnēs. Strādājis komerctiesību nozarē un dažādu jomu uzņēmumu vadīšanā, sniedzot pakalpojumus un konsultācijas juridiskos un finanšu jautājumos. Pašreiz jau otro sasaukumu strādā Ogres novada pašvaldībā, pildot Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Sīviņš ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2021. gada, kur iecelts kā ekonomikas ministres pārstāvis.

Savukārt Štelmaheram ir bakalaura grāds biznesa administrācijā un vadībā, kā arī pieredze lielu uzņēmumu vadībā. Pašreiz Štelmahers ir Rīgas domes deputāts, SIA "New Rosme" valdes loceklis un SIA "Funky Fish" valdes loceklis, kā arī Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas prezidents. Štelmahers ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2023. gada un pārstāv vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Rīgas brīvostas valde ir ostas augstākā lēmējinstitūcija, un tās sastāvā ir četri valdes locekļi – ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji. Pašreiz Rīgas brīvostas valdes locekļi ir Gints Sīviņš, Edgars Štelmahers, Baiba Bāne no Finanšu ministrijas un Liene Priedīte-Kancēviča no Satiksmes ministrijas (SM). 

KONTEKSTS:

Valdība šomēnes nolēma Rīgas brīvostas valdē iecelt Rīgas domes deputātu Štelmaheru un SM Juridiskā departamenta direktori Priedīti-Kancēviču.

Štelmahers Rīgas brīvostas valdē nomainīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pārstāvi brīvostā, partijas "Latvijas attīstībai" pārstāvi Viesturu Zepu. Savukārt Priedīte-Kancēviča Rīgas brīvostas valdē strādās līdzšinējā SM pārstāvja Andra Ozoliņa vietā, kurš aprīlī iesniedza atlūgumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti