Konkurences padome atļauj ilgstošās aprūpes uzņēmumam «Adoro» iegādāties «Senior Baltic»

Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu par veco ļaužu un invalīdu ilgstošu aprūpi Latvijā nodrošināšanu saistītu uzņēmumu apvienošanos, proti, KP atļāvusi SIA "Adoro" vienpersoniskas izšķirošās ietekmes iegūšanu pār SIA "Senior Baltic", informēja padomē.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

SIA "Adoro" ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, kura ietilpst "BaltCap" ieguldījumu portfelī. "BaltCap" ir privātā kapitāla un riska kapitāla ieguldītājs un pārvaldītājs, kas darbojas primāri Baltijā. SIA "Adoro" pieder aprūpes centrs "Senior ABC", un tā saimnieciskā darbība ir saistīta ar veco ļaužu un invalīdu ilgstošu aprūpi Latvijā. 

SIA "Senior Baltic" saimnieciskā darbība arī ir saistīta ar veco ļaužu un invalīdu ilgstošu aprūpi Latvijā. SIA "Senior Baltic" īpašumā ir aprūpes centrs "Dzintara melodija", un pirms iecerētās apvienošanās tas pieder Luksemburgā reģistrētai sabiedrībai – privātā kapitāla un riska kapitāla ieguldītājam "Central & Eastern Europe Care Services Holding S.A.".

Tādējādi dalībnieku apvienošanās rezultātā ietekmēts vienas konkrētas preces tirgus, nodrošinot veco ļaužu un invalīdu ilgstošu aprūpi Latvijā, norādīja KP. Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti