Rīta Panorāma

Eiropadomē diskutēs par papildu atbalstu Ukrainai un aizsardzību

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Kompānijai "Google" Francijā 250 miljonu eiro sods

Francija soda «Google» ar 250 miljoniem eiro par pārkāpumiem mediju satura izmantošanā

Francijas konkurences regulators kompānijai "Google" piemērojis 250 miljonu eiro naudassodu, jo interneta gigants nav ievērojis nosacījumus par samaksu medijiem par to satura izmantošanu. 

Regulators norādīja, ka naudassods piemērots, jo kompānija nav ievērojusi 2022. gadā apstiprinātās saistības un nav godprātīgā sarunu ceļā vienojusies ar ziņu autoriem par samaksu. Vienlaikus paustas bažas par uzņēmuma mākslīgā intelekta, tostarp tērzēšanas bota "Gemini", pakalpojumiem. 

"Google" un citas tiešsaistes platformas regulāri tiek kritizētas par miljardiem eiro peļņu no ziņām, taču to veidotāji negūst nekādu labumu. Mediju organizāciju centienus panākt šīs problēmas risinājumu sekmēja 2019. gadā pieņemtā Eiropas Savienības direktīva par blakustiesībām, un "Google" un "Facebook" piekrita maksāt dažiem Francijas plašsaziņas līdzekļiem. 

Savukārt 2022. gadā Francijas konkurences regulators pieņēma "Google" apņemšanos godprātīgā sarunu ceļā vienoties ar ziņu aģentūrām. Kompānija solīja tām nodrošināt caurskatāmu maksājuma piedāvājumu trīs mēnešu laikā pēc sūdzību par autortiesību pārkāpumiem saņemšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti