Ekonomikas ministre Indriksone: Latvija varētu kļūt Dienvidkorejai par durvīm uz Eiropas tirgu

Ekonomikas ministrijas un Latvijas uzņēmēju vizītes mērķis paplašināt eksporta tirgu Dienvidkorejā ir sasniegts, intervijā Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība). Ministre pauda, ka Latvija varētu kļūt Dienvidkorejai par durvīm uz Eiropas tirgu.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) par vizīti Dienvidkorejā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Ekonomikas ministre kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju pagājušajā nedēļā uzturējās vizītē Dienvidkorejā, lai veicinātu ekonomisko sadarbību un paplašinātu eksporta iespējas uzņēmējiem Āzijas reģionā.

Kā norādīja Indriksone, vizītes mērķis bijis eksporta tirgus paplašināšana un dažādošana, investīciju piesaiste un atpazīstamības veicināšana, kā arī Latvijas tēla veidošana.

"Lielajās un tālajās zemēs Latviju atpazīt starp trīs Baltijas valstīm nav vienkārši. Tieši austrumu reģiona valstis un arī līča valstis ir tās, kurās bez amatpersonu iesaistes un tiešas ierašanās valstī ir ļoti grūti atvērt durvis uzņēmējiem. Viņiem ir gandrīz neiespējami veidot divpusējas attiecības, ja nav valsts atbalsta," sacīja Indriksone.

Dienvidkoreja investīcijām izvēlēta, jo tā ir tehnoloģijām bagāta un attīstīta valsts. "Tā ir ļoti atvērta sadarbībai arī Eiropas virzienā," norādīja ministre.

Lai gan Dienvidkoreja šķiet tāla, sveša un mazliet problemātiska, Ekonomikas ministrija saredz labu iespēju Latvijai kļūt par "durvīm uz Eiropas tirgu" arī Dienvidkorejai.

"Mēs redzam arī iespēju mūsu stratēģiskajās nozarēs, biotehnoloģijās, biomedicīnā, kas ir ļoti stipri attīstītas Dienvidkorejā, sadarboties tehnoloģiju pārneses jautājumos," sacīja Indriksone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti