Viļņas–Rīgas vilciens no aprīļa pieturēs arī Jonavā un Ķēdaiņos

Lietuvas dzelzceļa uzņēmums "LTG Link" paziņojis, ka Viļņas–Rīgas pasažieru vilciens no 1. aprīļa pieturēs arī Jonavā un Ķēdaiņos. Šo pilsētu iedzīvotāji bija izrādījuši interesi par jauno maršrutu, bet uzņēmums iepriekš apgalvoja, ka jaunu pieturu ieviešana netiek plānota.

Viļņas–Rīgas pasažieru vilciens, kas sāka kursēt pagājušā gada nogalē, pašlaik ceļā starp abām galvaspilsētām pietur arī Jelgavā, kā arī Lietuvas pilsētās Jonišķos, Šauļos un Kaišadorē.

Pēc līnijas atklāšanas Lietuvā izskanēja priekšlikumi, ka vilcienu varētu labāk piepildīt, ja tam būtu vairāk pieturu Lietuvas pusē.

Sevišķi lielu interesi par to izrāda Ķēdaiņu iedzīvotāji, bet līdzīgu vēlmi pauduši arī Jonavas un Radvilišķu iedzīvotāji.

Ķēdaiņi ir salīdzinoši liela pilsēta ar vairāk nekā 20 000 iedzīvotāju, taču Viļņas–Rīgas vilciens tajā nepietur. Tas piestāj Jonišķos un Kaišadorē, kas ir krietni mazākas pilsētas.

"LTG Link" pārstāvji februārī pavēstīja, ka jaunas pieturas netiek plānotas, jo līnijas galvenais uzdevums ir nodrošināt ērtu satiksmi starp Viļņu un Rīgu.

Viņi skaidroja, ka katra apstāšanās pagarinātu brauciena laiku par 4–5 minūtēm, un tas kļūtu mazāk pievilcīgs pasažieriem, kas ceļo starp Viļņu un Rīgu.

Taču piektdien uzņēmums paziņoja, ka no 1. aprīļa Viļņas–Rīgas vilciens tomēr pieturēs arī Ķēdaiņos un Jonavā. Turklāt tagad tiek apgalvots, ka papildu pieturu ieviešana neietekmēs brauciena ilgumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti