Rīta Panorāma

Ko iesākt ar nolietoto sadzīves tehniku?

Rīta Panorāma

Armēnija apsūdz Azerbaidžānu par armijas dislocēšanu pierobežā

Indijā gatavojas G20 valstu samitam

Indijā gatavojas G20 valstu samitam

Indijas galvaspilsētā Ņūdeli notiek pēdējie G20 samita sagatavošanas darbi. 19 pasaules ekonomiski attīstītāko valstu un Eiropas Savienības (ES) līderi aktuālākās pasaules problēmas apspriedīs sestdien, 9. septembrī, un svētdien, 10. septembrī.

Pasākuma moto ir "Viena zeme, viena ģimene, viena nākotne", un tā laikā plānots apspriest klimata krīzi, zaļās tehnoloģijas un enerģētiku. Indija par savas prezidentūras prioritātēm noteica arī dzimumu līdztiesību, iekļaujošo ekonomisko izaugsmi un digitālās publiskās infrastruktūras attīstību.

Sanāksmē liela uzmanība būs pievērsta Krievijas karam Ukrainā, kas ir sašķēlis G20 valstis, jo ne visas no tām ir nosodījušas Krievijas agresiju un pievienojušās ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju.

Uz Ņūdeli nebrauks agresorvalsts prezidents Vladimirs Putins, kā arī neitrālu pozīciju ieturošās Ķīnas Tautas Republikas prezidents Sji Dzjiņpiņs. Tomēr samitu neizlaidīs ASV prezidents Džo Baidens, un tā būs britu premjera Riši Sunaka pirmā oficiālā vizīte etniskajā dzimtenē.

Pagaidām arī nav skaidrs, vai samita noslēgumā līderi nāks klajā ar kopīgu deklarāciju. Un tas ir saistīts ar to, ka daļa valstu nevēlas, ka dokumenta tekstā būtu pausts nosodījums Krievijas agresijai Ukrainā.

Indija cer parādīt sevi pasaulei kā dinamisku un modernu valsti, tāpēc valdība īstenoja 120 miljonu dolāru vērtu galvaspilsētas labiekārtošanas projektu. Tomēr pārveides laikā tika nojaukti daudzu nabadzīgāko cilvēku mitekļi un savas vietas bija jāatstāj ielu tirgotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti