Rīta Panorāma

Atklās būvgružu, būvmateriālu un remonta lietu apmaiņas punktu

Rīta Panorāma

Santa Šillere izdod debijas albumu "Other Ways"

Intervija ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu

Grūtībās nonākušos kredītņēmējus varētu atbalstīt ar «Altum» garantijām

Finanšu grūtībās nonākušos mājokļu kredītu ņēmējus varētu atbalstīt ar valstij piederošā finanšu institūcija "Altum" garantijām. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Ministru prezidente Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").

Premjere atzina, ka valdība šīm "Altum" garantijām rezervējusi 12 miljonus eiro, un tās finanšu grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem varētu būt pieejamas no nākamā gada.

"Tas varētu būt vēl kā papildu risinājums tiem hipotekāro kredītu saņēmējiem, kuru kredītprocentu maksājums pārsniedz 40% no viņu kopējiem ienākumiem.

Tas būtu vēl kā tāds risinājums, ko mēs no nākamā gada gan tikai varētu ieviest, lai cilvēki nezaudētu savu mājokli, ja tas kredītu procentu pieaugums ir tik liels," klāstīja valdības vadītāja.

Viņa norādīja, ka tiek vērtēti dažādi risinājumi saistībā ar augstajiem kredītprocentu maksājumiem. Cita starpā viena komercbanka pati piedāvājusi 1% atlaidi kredītprocentu maksājumiem zināmā laika periodā. "Tas būtu ļoti labs risinājums, un, [būtu labi], ja arī citas kredītiestādes sekotu šim piemēram," teica Siliņa.

Pēc viņas teiktā, skaidrs ir tas, ka Saeimas Budžeta komisija meklēs risinājumu augstajiem kredītprocentu maksājumiem un šajā ziņā "diezvai apstāsies".

KONTEKSTS:

Arvien smagāk uz iedzīvotājiem, kuriem ir kredītsaistības, gulst inflācija un "Euribor" likmes pieaugums. Par to pārliecināti ir ne tikai paši kredītņēmēji, bet arī virkne politiķu, kuri meklē risinājumu.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 3. oktobrī, konceptuāli vienojās par 50% atlaides piemērošanu hipotekāro kredītu procentu likmēm uz vienu gadu. Komercbankas pārstāvošā Latvijas Finanšu nozares asociācija gan brīdinājusi, ka šādu ierobežojumu bankas varētu apstrīdēt Satversmes tiesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti