Lidosta «Rīga» par aptuveni 167 miljoniem eiro būvēs jaunu pasažieru termināli

Lidosta "Rīga" izsludinājusi būvniecības iepirkuma pirmo kārtu – pretendentu pirmskvalifikāciju – jauna pasažieru termināļa būvniecībai, kuras izmaksas lēstas 167 miljonu eiro apmērā, informēja lidostā. 

Iepirkuma mērķis ir izvēlēties būvnieku, kurš uzbūvēs lidostas "Rīga" pasažieru termināļa jauno ēku, bagāžas apstrādes un šķirošanas kompleksu, jaunus piebraucamos ceļus, daudzstāvu autostāvvietu un lidostas savienojumu ar "Rail Baltica" staciju.

Konkursā par tiesībām būvēt lidostas "Rīga" jauno termināli aicināti piedalīties vietējie un ārvalstu būvkomersanti vai to apvienības.

Pretendentu minimālajam katra gada neto apgrozījumam trīs iepriekšējo gadu laikā jābūt vismaz 60 miljoniem eiro un jāspēj uzrādīt stabili finanšu un saimnieciskās darbības rādītāji, norādīja lidostā. Prasības izvirzītas arī būvniecības pieredzei – pretendentiem būs jāpierāda, ka pēdējo gadu laikā viņi kā galvenie līguma izpildītāji ir spējuši izbūvēt noteiktu būvapjomu līdzīga tipa objektos. Tiks vērtēts arī, kāda ir būvnieka pieredze ceļu, ielu, laukumu un tiltu būvniecībā vai pārbūvē, pieredze darbā ar būves informācijas modeli (BIM) un iespēja piesaistīt kvalificētu un pieredzējušu speciālistu komandu, kas uzņemas atbildību par visu būvdarbu procesu vadību.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš kvalifikācijas kārtai ir 13. decembris, plkst. 14 pēc Rīgas laika.

Jaunā termināļa projektētais būvapjoms ir 45 tūkstoši kvadrātmetru, bet būvniecības izmaksas lēstas 167 miljonu eiro apjomā. Uzsākt jaunā termināļa būvdarbus paredzēts 2024. gada 3. ceturksnī un pabeigt 2028. gada beigās.

Paredzēts, ka būvniecība notiks vairākos etapos un tā, lai lidosta "Rīga" visu būvniecības laiku varētu strādāt pilnā apjomā.

Projekts tiks finansēts, piesaistot līdzekļus no Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, citām starptautiskām finanšu institūcijām un kredītiestādēm.

24. novembrī lidosta rīkos atvērto durvju dienu ieinteresētajiem pretendentiem. Tajā piedalīsies jaunā termināļa projektētāji "One Works, Sintagma, Vektors T" no Itālijas, kā arī lidostas "Rīga" projekta vadības grupa. Pasākuma dalībnieki varēs tuvāk iepazīties ar izstrādāto būvprojektu un tā risinājumiem, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem pirms piedāvājumu iesniegšanas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti